Zaterdag 25 Maart. Bezoek aan Biscuit Mill en Bloubergstrand.

Klop klop… Opstaan!

Vandaag zaterdag, dus wekelijkse markt in Biscuit Mill. Een levendige gemeenschap in het hart van Woodstock waar getalenteerde mensen samenkomen om hun oprechte passies te delen, samen te werken en te laten zien. The Old Biscuit Mill biedt onderdak aan een scala van ateliers en designwinkels, decadente restaurants en eetkraampjes. Bovendien heeft The Mill, zoals het liefkozend wordt genoemd, zijn plek veroverd als een van de favoriete bestemmingen van Kaapstad.

We ontbijten tussen de stripfiguren.

Hilde mag hier zelfs in de pap roeren.

We ontmoeten een cameraploeg van SABC Televisieomroep. Ze nemen een interview af van een mode ontwerpster.

Na het interview wil de dame me overtuigen om wat uitleg te verschaffen over de Belgische mode. Ze is danig enthousiast over mijn outfit.

Intussen is Herman iets verderop “IK en JIJ” aan het overtuigen over zijn culinaire kennis.

Deze kapster is ook geen gewone…

Hierna komt Hilde aan de beurt.

Maskers, maskers, maskers…

Regen, regen, regen…

We druipen af van de Biscuit Mill, en zetten nu koers naar Bloubergstrand, ongeveer 20 kilometer van Kaapstad.

We willen een bezoekje brengen aan Studio 46, een kunstatelier en juwelenwinkel. De uitbaatster Hettie Hester kennen we reeds jaren. Zijzelf fabriceert en beheert de juwelen, en haar mama verzorgt het kunstatelier. ben geluk. Er hangen bordjes “GESLOTEN” aan de ramen.

We trekken dan maar honderd meter verder naar “Ons Huisie”, een restaurantje dat we even lang kennen als “Studio 46”.

Kelner Jack is op uitzondering van zijn tanden, ook nog steeds dezelfde. Hilde en Herman bestellen 6 oestertjes, en ik kies voor een mosselpotje. Van hieruit bellen we even naar Hettie. Ze is super enthousiast, en weet te vertellen dat ze op zaterdagnamiddag en zondag altijd gesloten zijn. Maar niet getreurd; ze woont slechts op een vijftal kilometer hier vandaan, en binnen de tien minuutjes mogen we haar verwachten.

En inderdaad, enkele minuten later valt Hettie het restaurant binnen, samen met haar zoontje. Wij hebben die kleine Felix zeven jaar geleden weten geboren worden.

We hebben zelfs een geschenkje bij voor Felix z’n verjaardag.

Nu trekken we nog even naar “Studio 45”

Hilde’s mond valt open bij het zien van dit mooie hangertje.

Ze is er dolgelukkig mee.

Nu trekken we voor het afsluiten van deze gevulde dag naar ons “Guesthouse Maartens” in Kaapstad. Uiteraard niet per fiets.