Donderdag 2 Maart. Informatie en planning voor de komende dagen in en rond Hermanus.

Wij hebben nog geen voeding in huis, dus trekken we rond 8u30 naar Restaurant Burgundy voor een ontbijt. Een dubbele croissant, een roereitje, een fruitsap en een cappuccino.

Zoals je ook op de schilderij kan zien staat er pal voor het terras van Burgundy een prachtig kunstwerk van zwevende nimfen.

Een tiental jaar geleden hebben wij dit kunstwerk zien installeren. In het bijzijn van de kunstenaar. Elke dag kwam er één nimf bij.

Nu wil Hilde naar de SPAR om wat voeding te gaan inkopen. De volgende dagen zouden wij dan ontbijten in ons eigen huisje.

We gaan alles deponeren in ons woonhuisje. Hilde wil op ontdekkingstocht om de volgende dagen te organiseren. Voor de zoveelste maal op rij moet ik terug forfait geven. Ze vertrekt dan maar alleen, met de vurige belofte van braaf te zijn onderweg, en niet langer dan drie uur weg te blijven. Ikzelf zal die leemte opvullen met een beetje rusten, een beetje lezen, en een beetje bloggen.

Na minder dan drie uur arriveert Hilde met een pak aan informatie over onze omgeving.

Vanavond moeten we zeker een wandeling maken aan Grotto Beach. De planning voor de art tour van morgen heeft ze ook al kunnen bemachtigen.

Op een gegeven moment werd ze opgeschrikt door een eigenaardig tafereel. Een naakte man rond een groepje picknickers…

Uiteindelijk bleek het een bronzen man te zijn… oef…

De informatie van Hilde indachtig trekken we rond 18 uur naar Grotto Beach.

We installeren ons op het open terras van Dutchies Summer Lounge met de voetjes in ’t zand.

Met een coupke en een django wachten we op de zonsondergang.

En we moeten niet lang wachten. Samen met het zonnetje trekken wij ons terug in ons huizeken.