Dinsdag 14 Maart. Van Paarl naar Paternoster. (165 km)

Een uurtje vroeger als naar gewoonte uit de veren, want vandaag is verhuisdag. Afrekening en afscheidsfoto bij Kristien. Wat hebben we hier weeral mooie dagen beleefd.

Bij dit afscheid komen uiteraard ook de lieve medewerksters van “Perle du Cap” aan bod. Zij hebben ons weeral schitterend gesoigneerd.

En Yun, de kater, krijgt ook nog een strelingske.

Nu nog Herman ophalen in zijn Bel Monte Guesthouse. En daar hoort ook een afscheidsfoto bij met gastvrouw Antonella.

Onderweg worden we opgeschrikt door kilometerlange veldstroken die in brand staan.

Na enkele kilometer ontdekken we een paar plaatsen waar arbeiders zelf het vuur aansteken. Dit zijn dus gecontroleerde branden. Doet wel een beetje akelig aan.

Panoramabeeld van die brandende weiden.

In Paternoster zullen we ook in een verschillende B&B vertoeven. Bij onze “Baywatch Guest House” kunnen we ons maar aanmelden vanaf 14 u. Daarom gaan we eerst naar Herman’s huizeke, “Paternoster Lodge”.

Hierna gaan we een hapje eten en een slokje drinken in restaurant “Voorstrandt”.

Zoals de naam het laat vermoeden ligt ons restaurant ook aan het strand.

Paternoster is een vissersdorpje langs de westkust van Zuid-Afrika in de gemeente Saldanha Bay. De naam, die in het Latijn letterlijk ‘Onze vader’ betekent, is mogelijk afgeleid van een oud scheepswrak, de Paternoster uit Nederland, dat drie eeuwen geleden bij de huidige stad aan de grond liep. Een ander verslag beweert dat de naam een ​​verwijzing is naar de gebeden van Portugese schipbreukelingen.

Na de lunch gaan we onze valiezen deponeren in onze nieuwe woonst voor de vier komende dagen; “Baywatch Guest House”

Ons volgend station is “Paternoster Waterfront”, een creatief en culinair centrum. Het herbergt een ganse reeks kunstateliers, restaurants, koffiebars, vintage winkeltjes, te veel om allemaal op te noemen.

Kunst met grote K of met kleine k. Iedereen kan oordelen naar eigen smaak.

Welke K – k kiezen we hier?

In de vooravond maken we nog een grote strandwandeling.

Een van de laatste kreeftenbootjes van vandaag is pas binnen gelopen.

We krijgen nog de toestemming om een close-up foto te nemen van de vangst. Een mooie kreeft, maar hier noemen ze dat crayfisch.

Een mooie afsluiter om huiswaarts te trekken.