Donderdag 23 Maart. Bezoek aan Museum ZEITZ MOCAA in Kaapstad.

Maarten’s ontbijt is voortreffelijk.

Deze voormiddag willen we naar het ZEITZ MOCAA museum op het Waterfront. De oude silo’s werden omgetoverd in een prachtig hedendaags museum.

Zeitz MOCAA verzamelt, bewaart, onderzoekt en exposeert 21e-eeuwse kunst uit gans Afrika. Het museum organiseert internationale tentoonstellingen, ontwikkelt ondersteunende educatieve en verrijkende programma’s, stimuleert intercultureel begrip en garandeert toegang voor iedereen.

Verschillende galerijen zijn gewijd aan een permanente collectie, tijdelijke tentoonstellingen en Centra voor Kunsteducatie, fotografie en het bewegende beeld.

Het Zeitz Museum of Contemporary Art Africa (Zeitz MOCAA)werd geopend op 22 september 2017 en is het eerste grote museum in Afrika gewijd aan hedendaagse kunst.

Hilde zoekt vergelijkingen met onze hedendaagse kunstenaars.

Bij de uitgang ontmoeten we drie meiden die een schilderij willen nabootsen.

15 uur. Ons buikje rammelt. Vlug richting Belgisch restaurant “Den Anker” om onze maaginhoud op niveau te houden.

Na onze late lunch komt de verantwoordelijke van “Den Anker” informeren naar onze bevindingen over onze maaltijd en de bediening. Wanneer ze verneemt dat we Belgen zijn begint ze ten voeten uit te vertellen over het bezoek van Koning Philippe aan Zuid-Afrika.

Eergisteren zijn Philippe en Mathilde in Zuid-Afrika aangekomen. Na Johannesburg en Pretoria te hebben bezocht zakken ze vrijdag af richting Kaapstad.

En geloof het of niet; zondag komen ze lunchen in… jawel “Den Anker”. Wij willen nu de dame overhalen om op een of andere manier te kunnen aanwezig zijn in het restaurant, maar met de beste wil van de wereld ziet die dame dat niet zitten.

Alle kelners in “Den Anker” dragen een zwarte pet. Aan de receptie vragen we of ze dergelijke petten verkopen. Normaal niet, maar voor twee brave Belgen zouden ze wel een kleine uitzondering maken.

Als we zondag beiden onze zwarte pet opzetten, en een wit hemd en donkere broek dragen, dan zouden we misschien wel kunnen doorgaan als kelners. Deze securityman wil ons daarbij helpen.

Intussen zijn de kelners al aan het repeteren.

Herman is ook aan een repetitie begonnen. We zijn er allemaal (bijna) klaar voor.

We lopen nog een bakkerij binnen om enkele croissants en boterkoeken te kopen voor ons avondmaal.