Vrijdag 9 Februari 2018. Van Robertson naar Montagu.

De ontbijtceremonie begint als naar gewoonte om 8u30.Het afscheid aan Luc en Hilde gaat gepaard met flitsende foto- en filmcamera’s.P1004341Gastheren Luc en Hilde van Ballinderry.

P1004348Een souvenir met z’n allen. (op uitzondering van de fotograaf)

Wegens deze uitgelopen fotosessie zal het wel halfelf worden voor wij ons laten uitwuiven. Gelukkig hebben we maar een vijftigtal kilometer af te haspelen, dus hebben we nog tijd zat. Er kan zelfs nog een stop aan het “Shoppingcenter” af, want Hilde heeft marathonambities en ze is al een tijdje hopeloos op zoek naar sportschoenen. Volgens insiders zou ze hier haar gedacht vinden, maar niets is minder waar. En als er dan nog een mooi schoentje uit de bus valt, dan is haar maat (37) uitverkocht.P1004349Schoenen, schoenen en nog eens schoenen.

Een tweede schoenwinkel bij het buitenrijden van Robertson brengt ook geen soelaas. Dan maar onze weg vervolgd richting Montagu. We passeren wijndomein Van Looveren, en omdat we toch geen lange weg te gaan hebben willen we hier wel een stop maken. En misschien een lunchke versieren. We zijn immers reeds tien kilometer onderweg…P1004363De prachtige tuinen van “Van Looveren”.

We maken eerst een wandeling door de prachtige tuin van het domein. Schitterende bomen, bloemen en planten. We passeren het restaurant “Christina’s” en daar staat een vierpersoons tafeltje naar ons te lachen. Zouden we… jawel.0ea1abba287e02f8fbddab4272bb928eEen tafeltje voor vier… juist gepast.

Na de culinaire esbattementen van de laatste dagen houden we het ditmaal super sober. Met zijn tweeën delen we een pizza, en voor de twee anderen een foccacia. Dat is het dan; niet minder en zeker niet meer. Na deze sobere lunch zetten we nog een half uurtje onze tocht door de botanische tuin verder.P1004372Twee bloemen…

Daarna terug de baan op, richting Montagu. Onderweg worden we meermaals getrakteerd op wegeniswerken waar we telkens tussen de tien en twintig minuten verliezen. Maar we hebben tijd zat, en we zitten in goed gezelschap. Luc heeft ergens een artikel gelezen over een rit per traktor door de omliggende bergen van Montagu. Als we het stadje binnenkomen zoeken we direct naar het Info-centre om meer inlichtingen over deze tocht.1200px-Montagu_streetHet lieftallig stadje Montagu.

Binnen de kortste keren hebben we het centrum gevonden, en de inschrijving met bijhorende betaling is ook een fluitje van een cent… ongeveer omgerekend 15€ per persoon voor een tocht van 2u30, met lunch en bijhorende drank inbegrepen.P1004374Luc en Dominique aan de kassa van het info center. Die madame schijnt hen precies de les te willen spellen.

Hierbij is onze dag van morgen ook reeds gepland. In de Info vinden we ook allerhande documentatie in verband met de horeca in Montagu. We maken een omwegje om twee restaurantjes vast te leggen. “Simplie Delicious” voor vanavond, en “Ye olde tavern” voor morgenavond. En nu vlug naar onze B&B “Olive Stone Farm” van Elaine en Andrew. Mensen die we verleden jaar toevallig ontmoet hebben. Zij baten hier een grote olijfboerderij uit en sinds één jaar hebben ze een drietal chalets neergepoot midden in die olijfboomplantage.P1004452Gastvrouw Elaine ontvangt ons met de beste egards. Ze laat ons tot in de kleinste details kennis maken met de accomodatie van onze chalet.
P1050175-001-1De chalets zijn schitterend gelegen midden de olijfboom plantage.

Olive_Stone_Farm_Montagu_cottage_outdoor_shower2
Een douchekabine in open lucht…zalig.

IMG_2521Maar binnenin ook prachtig sanitair.

IMG_2517Een leuke slaapkamer

IMG_2500en een super uitgeruste keuken.
Elaine weet ons ook nog te vertellen dat het restaurant voor morgen misschien niet de beste keuze is. We bestellen telefonisch af en reserveren in “Church 21”. Ontbijten bij Elaine gaat niet, maar indien gewenst kunnen we aanschuiven bij de B&B die paalt aan “Olive Stone”.

Voor we gaan souperen willen we nog efkes Montagu gaan verkennen. Het valt nogal vlug op dat er een bizarre sfeer hangt in het stadje. Het is vrijdagavond en de bewoners van de townships hebben hun weekgeld ontvangen. Met alle gevolgen vandien. Hier en daar ligt al een stomdronken kerel zijn roes uit te slapen.P1004378Weekgeld ontvangen; direct aan de drank.
We trekken naar ons restaurant “Simply Delicious” waar we een kwartiertje voor de afspraak aankomen, maar daar maakt ober Simon geen probleem van. We krijgen (weeral) een superverse kingklip voorgeschoteld. Van dessert willen we niet horen tot Simon met de “speciale van het huis” komt aandraven. Een vanille/chocoladebom die overgoten is met een brandy. Daar kan Luc inderdaad niet aan weerstaan.photo3jpgEen echte ijsbom, maar volgens Luc overheerlijk.
Ditmaal zijn we zeer vroeg terug van weggeweest. 21u30. Luc zal vanavond nog een studie maken van de schitterend heldere sterrenhemel. Bijgestaan door de Apple app “Star Walk.unnamedStar Walk van Apple; volgens Luc kan je met deze app elke ster identificeren. Weeral iets bijgeleerd.