Dinsdag 17 Maart 2020. Rondkuieren in Paarl en bezoek aan domein Fairview.

P12333718u vanmorgen. Langs de voorkant van “Perle du Cap” een mooi zicht op het zwembad en op Paarl.

P1233364Maar op de achterkant is het een ander paar mouwen. Daar is het sinds gisteren in de bergen aan het branden. En het ziet er niet naar uit dat er beterschap op komst is.

P1233367Voor gastvrouw Kristien is dit geen leuke situatie. Enerzijds de Corona epidemie die hier ook stilaan zijn hoorns begint op te steken, en anderzijds die brand. Om het uur belt ze naar de politie om te weten hoe de toestand van die brand evolueert.

IMG_2530Na het ontbijt trekken we Paarl binnen. Om te beginnen zoeken we een bureau van DHL. Er moeten enkele documenten dringend naar België gestuurd.

IMG_9485Zeer vriendelijke ontvangst, en geloof het of niet… op donderdagmorgen 9 uur waren die documenten in België op hun bestemming.

P1233309Intussen is Herman de tijd aan het doden in het gezelschap van een zebra.

P1233311Een loketjuffer heeft onze fotosessie opgemerkt, en ze stelt voor om een foto te maken van ons ganse gezelschap.

P1233323Onze volgende post is een Apotheek/drogisterij. We willen enkele mondmaskers kopen en een flesje ontsmettings product. Alles reeds meer dan twee dagen uitverkocht. In een reisagentschap lopen we ook nog even binnen om te proberen onze terugvlucht te vervroegen. Daar vangen we ook bot. Onze schoonzoon Bert is specialist in al deze zaken. We zullen hem vragen of hij dat niet kan flikken met ons ticketten.

IMG_9486We rijden naar het Fairview kaas- en wijndomein. Dit domein wordt beschouwd als een van de meest populaire bestemmingen in de wijnlanden rond Paarl.

IMG_2561 Een van de attracties hier is de beroemde geitentoren.

P1233342Hier huizen wel een tiental geiten.

P1233334Allemaal lieve beestjes. Ze staan in voor de melkproductie om de beroemde geitenkaas van Fairview te vervaardigen.

P1233361In de grote tuin kan je ontspannen, tot rust komen en genieten.

P1233362Dat doen deze lieve geiten ook.

IMG_2555Deze komt wel op de foto!

IMG_2558Deze is een beetje moe, en ze trekt naar haar slaapkamer op het tweede verdiep.

P1233356We trekken even naar de delicatessenwinkel. Hier kan men de kazen en wijnen proeven, maar ook aankopen om thuis te bewaren. De Fairview Vineyard Cheesery produceert een assortiment van meer dan 20 ambachtelijke koeiemelk en geitenmelkkazen.

P1233357Maar weeral worden met de Corona geconfronteerd. De proeverij is voor onbepaalde tijd gesloten. Meer en meer krijgen we het gevoel dat we toch vroeger naar huis moeten…

P1233358We trekken dan maar naar het Goatshed Fairview restaurant. Hier mogen we wel nog aanzitten.

IMG_2579Terwijl we genieten van de mediterrane stijl van het restaurant genieten we reeds van een glaasje Fairview Darling.

IMG_9487Op het menu staat ganzenlever met ambachtelijk versgebakken brood. Alhoewel als starter bedoeld heb ik daar meer dan genoeg aan. Ik heb altijd geleerd dat men met de beste lekkernijen niet te gulzig mag omgaan.Herman kiest voor een bruschetta met kip en Hilde bestelt een quiche met forel. Dienster Nosipha komt ons alles vlekkeloos serveren.

P1233355Bij het verlaten van het restaurant kunnen we eventueel een ritje maken met een retro moto. Geen van ons drie is in het bezit van een geldig moto-rijbewijs. We moeten dus passen. Spijtig!

P1233320 Onderweg passeren we nog een pic&pay. Hilde gaat hier nog eens snuisteren naar mondmaskertjes en/of handreinigers.

P1233324In dat warenhuis is er een hoekje voor de knutselaar. Staat daar een paar toestellen waarmee iedereen een schilderdoek kan snijden op maat. Je kan er zelfs een aangepast frame maken.

P1233321Rechtover is er een coiffure salon. Met dezelfde naam als een Waregems kappersalon; “Tosca”.

P1233322Ik kan het toch niet laten om even mijne kop binnen te steken. De juffrouw is zeer verbaasd. “Jy toch nie moe gekap syn… jou haar is soo mooi en nie lang nie”. Als ik de juffrouw vertel dat er op meer dan 10.000 km van hier een kappersalon is met dezelfde naam is ze zo fier als een gieter.

P1233312Nu nog een laatste omwegje langs het Hotel Grande Roche. Jaarlijks trachten we hier een lunch te versieren in het hotelrestaurant “Bosman’s”. Niet alleen voor het lekker eten, maar ook voor het schitterend uitzicht.

P1233314Tot onze verbijstering bestaat “Bosman’s” niet meer. Maar wat blijkt; het bestaat nog wel, maar dan met een andere naam; “Viande” noemt het nu. Het zouden nieuwe eigenaars zijn die de naam veranderd hebben.

P1233316En het lukt om een reservatie te boeken voor morgenmiddag.

P1233318Voor we wegrijden wil Hilde zich nog even assorteren met die mooie bloemetjes in de tuin.

P1233368Eenmaal terug in Perle de Cap heeft Herman al vlug zijn favoriete zeteltje teruggevonden.

IMG_2590Gastvrouw Kristien wil vanavond een apérootje versieren. Dit ter ere van haar vriendin, Ida. Die heeft daar een flesje bubbles in de frigo laten zitten tot op het ogenblik dat Kristien deze kan openen met lieve mensen. En volgens Kristien zijn wij lieve mensen, en we zijn ook vrienden van Ida. Dus moet die fles er nu aan geloven. Herman en ik krimpen een beetje in elkaar van al die mooie lofwoorden.

IMG_2600We toasten op de gezondheid van Ida. Ze krijgt zelfs een kus van mij…

IMG_3572Allez, santé Ida. Op uw gezondheid. We hebben een lange babbel met Kristien. Gelukkig zijn de branden in de bergen zo goed als bedwongen. Maar het Corona virus schijnt sinds enkele dagen ook zijn intrede gedaan te hebben in Zuid-Afrika. Kristien is echt bang voor alles wat in de toekomst op haar kan afkomen. Als alleenstaande vrouw met een schoolgaand kind runt ze hier deze B&B Perle du Cap. En wat zal nu die Corona toekomst brengen?

P1233377Gelukkig komt de kleine Michael ons wat verstrooiing brengen.

IMG_2594Michael heeft een gebroken pistool terug volledig kunnen herstellen met plaklint. Hij is zo fier als een gieter.

P1233384Hoog tijd nu om naar Blacksmiths-Kitchen te trekken, ons restaurantje voor vanavond.

IMG_2604We krijgen een tafeltje toebedeeld op het buitenterras.

IMG_2605Alras blijkt dat het buiten toch iets te koud aan het worden is. We krijgen toelating om op te schuiven naar binnen.

IMG_9488Hier ook alweer een kaart op elke tafel. De maatregelen die het restaurant neemt in verband met het Corona virus.

IMG_9489Hilde en ik krijgen toelating om een steak te delen. Herman kiest voor een pizza.

P1233383Een koppel passeert ons tafel en hoort dat we Vlaams spreken. Een woordje hier, een zinnetje daar; het duurt niet lang voor we elkaar kennen. De vriendelijke mensen zijn van Brakel, bijna geburen dus.

P1233381Tegen 22 u zijn we terug in onze Perle du Cap. Eenmaal op de kamer hebben we nog een facetime gesprek met Bert en Caroline. Het zou gelukt zijn om onze terugvlucht van 2 april te vervroegen naar nu zaterdag 21 Maart. Morgen een beetje administratie en telefoontjes om één toekomstige locatie in te korten, en drie andere te cancelen. Weeral stof om dromen.