Vrijdag 22 januari. Op weg naar ons optrekje in Port Owen.

Schermafbeelding 2016-01-24 om 08.30.23kopieOns ritje van vandaag. 156 km van Kaapstad naar Port Owen.

Herman’s eerste en ons laatste nachtje in de Westin. Met een fris kopke genieten we van het ontbijt. Vandaag ligt er wel een tafelkleedje over de Tafelberg. Het ontbijt is als naar gewoonte top. Aan de receptie ligt onze rekening al voorgedrukt en alles klopt als een bus. Onze kredietkaart afgeven, code intikken en klaar is Kees. Nu nog naar Cobus van Europcar om onze twee contractjes af te stemmen. En inderdaad; Cobus heeft alles zo goed mogelijk aangepast aan onze wensen, alhoewel… we moeten van beide kanten een beetje water in de wijn doen. Hetgeen we dan ook doen.P1170735Vandaag ligt er wel een kleedje over de Tafelberg.

P1170738Zoals naar gewoonte… super ontbijt.

P1170741bCobus van Europcar heeft weeral eens alles perfect geregeld.

Omdat we nu bagage hebben van twee koppels wordt het wel wat eng om alles in onze Nissan te kunnen laden. Temeer daar we in de komende veertien dagen nogal wat kilometers zullen vreten. Maar gisteren werd al een mouw aangepast aan dit probleem; we mogen een grote valies vullen met zaken die we twee weken kunnen missen. En deze koffer mogen we achterlaten bij Jacqueline’s schoonzoon Julius in restaurant Alfredo. Dus moeten we nu eerst efkes naar Waterfront om die koffer kwijt te raken. P1170743Julius van café ALFREDO ontvangt ons weeral met de glimlach.

P1170744Hilde, Julius en Herman.

Nu we die grote koffer kwijt zijn past alles in de koffer als in een blokkendoos. We zetten koers naar Port Owen en die 160 kilometer zijn inderdaad op dik anderhalf uur afgehaspeld. Tegen 15 uur bieden wij ons aan in de receptie, en we krijgen direct ons stekje toebedeeld. Hier zullen we dus een week verblijven. Zowel de omgeving als ons optrekje zien er goed uit.P1170759De huisjes tegenover ons.P1170888En dit is ons optrekje… met alles erop en eraan.

We nemen onze intrek en trachten zo goed mogelijk alles te schikken om een week probleemloos door te komen. Daarna rijden we in de buurt naar een “Spar” waar we proviand binnenhalen om een paar dagen aan onze culinaire behoeften te kunnen voldoen. Gepakt en gezakt arriveren we een uurtje later terug thuis, overladen met spijs en drank. Vanavond echter laten we alles nog onberoerd en gaan een hapje eten in het restaurantje nabij ons appartement.