Maandag 11 Maart. Van Robertson naar Simon’s Town in de gietende regen. (190 km)

 

Schermafbeelding 2019-04-18 om 12.57.37
IMG_4703Ontwaken in de pletsende regen. Dat voorspelt niet veel goeds voor vandaag. We ontbijten samen met onze Ierse kennissen Ann en Brendy. Zij waren van plan om deze voormiddag te gaan golven, maar dat plan zal waarschijnlijk in de regen vallen.

P1122431Tegen 10u30 hebben we afscheid genomen van Luc en Hilde, en kunnen we de baan op voor 200 kilometer richting Simon’s town.P1122433Niet alleen de regen speelt ons parten, maar ook de wegenwerken. Om de haverklap worden we opgehouden, met ellenlange files tot gevolg.

P1122429De anders zo mooie lucht is nu somber en grijs.

P1122435Zelfs onze benzine pompist kan er moeilijk om lachen. Spijts hij een petje kreeg.

IMG_4708Als we na bijna twee uur Simon’s Town naderen begint de lucht toch ietsjes op te klaren.

P1122449Op de grens tussen Glencairn en Simon’s Town is men reeds twee jaar aan de gang met het bouwen van een nieuwe mall; Harbour Bay Mall.

P1122448Deze maquette aan de ingang van de mall geeft een beter inzicht op deze mega realisatie.

P1122443Op FaceBook had ik gelezen dat kunstenaar Marc Alexander zijn galerij in ’t Kommetjie verlaten heeft, om zijn intrek te nemen in deze Harbour Bay mall. En inderdaad… reeds in de tweede gang die we doorlopen staan we voor “The Studio Art Gallery”.

maxresdefaultIn de twee vorige locaties (Kalk Bay en ’t Kommetjie) die Marc betrok was er alleen plaats genoeg om zijn eigen werken te exposeren. Hier echter beschikt hij over twee verdiepingen en heeft hij dus ruimte zat. Zodoende kan hij ook het werk van enkele gast artiesten presenteren.

P1122444Momenteel toont hij werken van twee gast artiesten.

P1122439Maar vrijdagavond is er een vernissage van de werken van een zeer gerenommeerd schilder. En hiervoor stopt Marc ons een uitnodiging toe. Uitnodiging waar we spijtig genoeg niet zullen kunnen op ingaan, want vrijdagmorgen reeds vertrekken we richting Sommerset-West.

P1122445Misschien geen grote kunst, maar toch wel een lief hondje. We verlaten Marc met de belofte dat we toch zullen proberen vrijdagmorgen nog eens binnen te wippen. Al was het maar om een kleine pré-vernissage te organiseren.

P1122446Recht tegenover de galerij van Marc ligt SAV Café-Restaurant en het is bijna 14u30. Vanaf nu zou een hapje best kunnen…

P1122441Binnen in het café-restaurant verlies je alle voeling met de tijd.

surfturf_aussieWe bestellen één surf & turf (combinatie van rood vlees en vis) om met twee te delen. En daar hebben we meer dan genoeg aan.

31632367_Auw4xl-_9acO3Q-Q7n7CwScRAmFFkjzde_sWO0_0KL0Onze locatie in Simon’s Town is wordt een selfcatering. Geen B&B dus. Dit wil zeggen dat we zelf voor het ontbijt en eventuele andere maaltijden moeten instaan. Nog steeds in onze Harbour Bay Mall wippen we in de voedselafdeling van Woolworths binnen. Broodjes, boter, confituur, leverpastei, soep in pakjes, muesli, water, fruitsap, en, en, en…

97988676Onze selfcatering “Roman Rock Studio” ligt iets over het centrum van Simon’s Town. Als we het stadje doorrijden komen we, net als altijd, onder de indruk van de schoonheid van de hoofdstraat, de St Georges Street. Maar nu mogen we hier niet talmen, want om 16 uur hebben we afspraak met Ilse van het verhuur bureau.

P1122451En dit is hem dan; onze studio voor vier dagen, de Roman Rock. We beschikken over de volledige oppervlakte van de tweede verdieping.

IMG_0269 bisMet een mooi uitzicht op de False Bay in de Indische Oceaan.

P1122454Linkse dubbele venster is ons salon, en de rechtse venster is het slaapgedeelte. We beschikken ook over een kleine keuken en uiteraard over een badkamer. We voelen ons hier direct in ons nopjes. Zodanig zelfs dat we hier niet meer buitenkomen vandaag. Hilde weet uit haar pakjes en zakjes van Woolworths een gerechtje te bereiden om “U” tegen te zeggen. Ondefinieerbaar maar super lekker.

IMG_2383Het is vandaag de tweede maandag van de maand. Dit wil zeggen onze JOK beleggingsclub vergadering. Dat verdient een Face Time verzetje. Voorzitter Luc roept mij op, en weet de belangrijkste punten van de agenda in een paar woorden uit te leggen. De vergadering is ten huize van Erik, en intussen is zijn vrouwtje Annie in beeld gekomen. Zij weet te vertellen dat ze voor al de knapen van de vergadering nog een Irish Coffee mag klaarstomen. (Het stomen is in werkelijkheid flamberen) Vriend Xavier komt ook nog in beeld. Binnen anderhalf uur slaat zijn klok op 79 jaren, en daar zal misschien een tweede Irish op getikt worden. Santé in ieder geval. Vanop 10.000 kilometer.

Voor degenen die de reacties niet lezen van deze blog wil ik hierbij toch graag nog even de reactie van Xavier herhalen, in verband met onze twee misvieringen van gisteren.

Ik ben zondag ook naar de kerk geweest : voorbereiding van de komende eerste en plechtige communies én een zeer goede homilie van onze nieuwe deken. Maar niet veel volk!

Ik begrijp ten volle Christian dat de kerkelijke diensten in Zuid Afrika aantrekkelijker zijn : de authenticiteit en de warmte druipen ervan af…Maar ik denk dat het vooral die Afrikaantjes zijn, die zo echt, vol muziek en waarheidsgetrouw overkomen…en wij : zo op onszelf en koel.  Dank Xavier voor deze mooie reactie. En geniet van uw verjaardag!