Maandag 18 Maart. Omgeving Knysna en met de veerboot naar Featherbed.

Zonder ontbijt vertrekken we richting Knysna. Hilde kent daar nog een super bakkerij; “Mon petit pain”, en inderdaad, de naam dekt de lading. Heerlijke ovenverse croissants zoals je die alleen maar in Frankrijk … en in Knysna kan vinden.

Mon petit pain.
Mon petit pain. De crew.

Voor vandaag staat een boottocht met bezoek aan Featherbed op het programma. Met een veerboot worden de touristen naar  het natuurgebied van Faetherbed gevaren, alwaar ze plaats kunnen nemen op een treiler met tractor die hen naar de top van de berg brengt. Na een korte lunch kan iedereen te voet de afdaling maken tot aan de veerboot die hen terug naar Knysna brengt.

Met de boot naar featherbed.
Met de boot naar featherbed.

Op de boot krijgt men door de gids een pak informatie over Knysna en omgeving, en onderweg naar de berg krijgt men ook een boel wetenswaardigheden te horen en te zien over de dieren en de planten die men te zien krijgt. Hilde en ikzelf hebben in het verleden deze uitstap reeds twee maal gemaakt, en we besluiten Herman en Gilles eens een halve dag van ons te verlossen.

Daar gaan zij...
Daar gaan zij…
Daar gaan ze...
Met de Spirit of Knysna.

Wijzelf lopen wat winkeltjes en galerijtjes af in Knysna, en installeren ons achteraf op een gezellig terrasje met zicht op oneindig. Op de middag genieten we van een natje en een droogje en rond 15 u maken Herman en Gilles hun opwachting. We drinken een koffietje en ze vertellen enthousiast over hun uitstap.                                                                         Er resten nog een paar uurtjes om de ronde van Knysna te af te maken en we rijden naar The Heads, van waaruit we de lagoon zien die direct in contact staat met de zee.

cc
The Heads.

We maken een wandeling in dit prachtig ongerept gebied en we lopen langs de paadjes boven de rotsen waartegen de golven te pletter klotsen.

cc
De lagoon staat in contact met de zee.

Op een van de zitbanken is een meisje bezig met aan de hand van geplooide ijzerdraad een diertje te vervaardigen. We staan verstomd van haar vingervaardigheid en het zij vertelt ons dat het een leguaan moet worden. Wij zouden haar wel plezieren om het beestje te kopen, maar het moet nog meer dan een half uur duren voor het af is, en zo lang willen we niet wachten.

Het
Het meisje van de leguaan…

 

zeer vingervaardig...
zeer vingervaardig…

Iets later belanden we op Thesen Island en daar lopen we nog eens binnen in het boutiquehotel “La Turbine”, waar het verleden opgeslorpt werd door het heden. Het is een hotel-restaurant gebouwd in een vroegere stoomfabriek en waar een groot deel van de turbines en de buisleidingen geïntegreerd werden in de nieuwe bestemming.

La Turbine...
La Turbine…
blijft bewondering afdwingen.
blijft bewondering afdwingen.
Herman is hier de chef...
Herman is hier de chef…
en Gilles fotografeert zijn eigen voeten...
en Gilles fotografeert zijn eigen voeten…

Bij het buitenrijden van Knysna lopen we nog eens binnen in de Fine Art Gallery waar wij telkens verrast worden door de kwaliteit en de verscheidenheid van de gepresenteerde werken. We vernemen hier zelfs dat Marinda Combrinck, onze artieste van Calitzdorp, deel uitmaakt van de vaste exposanten van de galerij.

Mooie werken in de Fine Art Gallery...
Mooie werken in de Fine Art Gallery…
Zelfs een pin-up van Combrinck.
Zelfs een pin-up van Combrinck.

Vanavond mag het eens iets beter zijn, want Herman en Gilles zijn helaas reeds aan hun laatste avond toe.  Zodus kiezen wij voor Emily Moon, het neusje van de zalm in Plettenberg. We drinken de apéro buiten bij het open haardvuur aan het zwembad. Het dinner wordt ons geserveerd in het Oosters exotisch décor van het grote restaurant. Later op de avond komt de eigenaar van het complex kennis maken aan onze tafel, en hij vertelt ons een resem interessante wetenswaardigheden over zowel de architectuur als de inrichting van het restaurant. Dat weten we dan ook weeral bij.

Emily Moon... pure klasse!
Emily Moon… pure klasse!
Oosters en exotisch.
Oosters en exotisch.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *