Vrijdag 24 Februari. Born in Africa neemt de stad Plettenberg in.

We openen de dag met hetzelfde ritueel van gisteren. Selfmade ontbijt met sportief spektakel voor ons neus.

Vandaag worden de festiviteiten afgesloten met een stoet van rond de 400 kinderen. En dit doorheen de hoofdstraten van Plett. Wij willen niets missen, en we begeven ons tegen de middag naar het verzamelpunt en de start van de stoet.

Om sterk te staan krijgt iedereen een lunchpakketje toebedeeld. We krijgen door de microfoon nog te horen dat er niemand, maar dan ook niemand aan de optocht mag deelnemen zonder blauwe T-shirt van B.I.A.

Mama en papa De Smul zijn er ook klaar voor.

Nogmaals een paar liedjes zingen…

Daar gaan we… en zoveel schoonheid heb je nooit gezien.

Véronique volgt met de bezemwagen. Binnenkort kan ze die inruilen voor een kinderwagen…

Binnen de kortste keren staat Plett bijna op zijn kop.

Een groepsfoto hoort er uiteraard ook bij.

Na de aankomst voor iedereen een gebakje en een drankje.

Vooraleer terug naar Knysna af te zakken hebben wij nog een gezellige babbel met Remi en Lieve De Backer, met John en Liliane Wembridge.

Ik mag ook nog even op de foto met een oud leerling van B.I.A., Alberto Wildskut. Intussen is die kerel financieel administrator. Toffe gast!

Aangekomen in Knysna bemerken we dat we weeral in een fase van load shedding zitten. Dit betekent een stroomonderbreking van minimum 2 uur. En dit tot soms drie à vier maal per dag. Hangt uiteraard af van zone tot zone, en van dag tot dag. Winkels en horeca hebben zich daartegen gewapend door het installeren van zonnepanelen en/of generatoren. Op ons stekje is er vandaag tot 22 u geen stroom, en dus ook geen internet. We besluiten dan maar rechtstreeks naar resto “The Bell” te gaan,

Chef Joseph kennen we meer dan 8 jaar, en hij herkent ons ook nog steeds. Hij is nog altijd apetrots op zijn gebit. Voor wij iets kunnen bestellen roept Joseph al; “vir die Belge ’n peperbiefstuk met patat”. Hoe kon hij het weten… Bij het thuiskomen hebben we gelukkig terug stroom en internet. Nog vlug een uurtje bloggen, en dan… dodo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *