Zaterdag 25 Februari. Op verkenning naar de mooiste plekjes van Knysna en omgeving.

Niet te geloven, maar vanmorgen om 7u30 zijn die waterpolo jongens- en meisjes hier weeral aan de slag. Intussen hebben we vernomen dat dit hier een jaarlijkse competitie is tussen een vijftiental scholen. Met zowel jongens- als meisjesploegen.

Derde dag op rij… petit déjeuner met zachtgekookt eitje en waterpolo balletjes.

Na het ontbijt plannen we om een dagje Knysna van nader bij te bekijken. We zijn nog maar aan de parking gekomen, of daar wordt Hilde al een kindje aangeboden. In feite moest de echte mama ergens dringend heen, en zo vroeg ze Hilde om het een minuutje te willen bijhouden. Dat minuutje werd echter al vlug vijf minuutjes, met als resultaat dat Liesie tegenspartelde om terug bij haar echte mama te komen.

Onze eerste bestemming is Thesen Islands, op een paar honderd meter van ons deur. Het is een meermaals bekroond jachthavenproject gelegen in de schilderachtige monding van Knysna aan de beroemde “Garden Route” van Zuid-Afrika. De jachthaven is verspreid over 90ha en bestaat uit 19 kunstmatige eilanden verbonden door 21 boogbruggen en omgeven door 25ha getijdenwateren. De jachthaven bestaat uit 512 individuele woningen en 56 appartementseenheden, de zogenaamde Dry Mill appartementen, gelegen op een eigen eiland binnen de jachthaven. Alle huizen zijn gebouwd in een koloniale maritieme bouwstijl, in overeenstemming met de lokale architectuur van Knysna en de historische maritieme en houten verbindingen.

Langs de straatkant tal van boetiekjes en restaurantjes. En langs de achterkant kan bijna elke huizengroep één of meerder bootjes aanleggen.

Vlak in het centrum is er een groot en luxueus hotel/restaurant neergepoot. Het is omgebouwd uit een oude stoomfabriek.

Binnenin staan de meeste tafeltjes en stoelen nog opgesteld tussen de gerestaureerde overblijfselen van de stoomfabriek.

In dit leuk decor willen we wel een cappuccino proeven. Aan het tafeltje naast ons is er weeral een vogeltje zijn gading aan het zoeken.

Hierna lopen we nog een paar galerijen binnen. En op wat botsen we daar? Een schilderij van Marinda Combrinckx, de artieste die 12 jaar geleden het “Hanengevecht” van Emile Claus voor ons heeft nageschilderd.

Kunstwerken naar ieders goesting of smaak.

Na die galerijen bereiken we “île de pain”. Dit is een bruisende bakkerij met annex restaurant in caféstijl . Hier krijgen we een warm welkom en een feest voor alle zintuigen. De onderscheidende ontbijten en lunches, authentieke broden en creatieve patisserie getuigen van artisanale klasse. Reeds meer dan tien jaar zijn we hier al over de vloer geweest.

Het is al over de middag, en we installeren ons voor een lichte lunch. Ik kies voor een geconfijte eend en Hilde heeft genoeg met een giraffesoep.

Willens nillens doet onze gastvrouw op een dame van Waregem denken. Ra, ra…

Bij het buitengaan nemen we nog een klassieke foto op het afscheidsbankje.

We maken nog een ander tochtje naar Leisure Island. We kunnen dit eilandje rondrijden, en genieten van fauna en flora.

De bebouwing is hier impressionant. Vanaf nu kunnen we weltevreden naar ons stekje. Avond passeren met badje, boekje, blogje, en… FaceTime met onze kinderen in België.

Een gedachte over “Zaterdag 25 Februari. Op verkenning naar de mooiste plekjes van Knysna en omgeving.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *