Dinsdag 22 Januari. Van Pietermaritzburg naar Southbroom.

IMG_3631Nu we het goed gewoon zijn in onze B&B “Heritage House” is het moment van afscheid al aangebroken.

P1077063Nog een laatste kiekje aan het leuke zwembadje.

P1077110Na het ontbijt aan ons klein tafeltje worden de koffers gepakt en gezakt. Themba, onze lieve housekeeper heeft in de vroege morgen reeds onze Toyota gepoetst en helpt ons nu met het laden van onze tassen.

P1077064Dominique en Hilde vinden nog de tijd voor een spelletje.

Even na 10 uur zijn we dan klaar voor de départ. Enkele honderden meter voor de oprit van de autobaan bemerkt Luc plots dat onze benzinemeter reeds deftig in “reserve” staat. Rechtsomkeer dan maar om in de stad een benzinestation op te zoeken. Immers, hier in Zuid-Afrika zijn er bijna geen benzinestations langs de autostraden; Raar maar waar. Eenmaal dit probleem opgelost (als je dat een probleem moogt noemen) vatten we onze reis aan richting Durban. Eenmaal die stad voorbij kiezen we om de autobaan te verlaten en opteren wij de kustbaan naar onze bestemming Southbroom. Misschien vordert het wat trager, maar er is veel meer te zien onderweg. Rond halftwee maken we een afslag in het piepkleine stadje Port Shepstone.P1077106Dit is Afrika…

P1077111En dit is ook Afrika… Boeken met de meest uiteenlopende onderwerpen staan broederlijk naast elkaar in de bookshop.  In dit geval een boek over het sexleven braafjes naast twee bijbels.

IMG_9927

Intussen waren onze magen wat aan het klagen. We zijn dan maar binnengestapt  in de Milky Lane Oribi Plaza, in het vlaams een Luxueus Crêmekot.IMG_9923De super sympathieke dienster Delisile overstelpt ons met reuzenwafels overgoten met crême fraiche. De foto van die wafels durf ik hier niet te publiceren. Het raakt aan het decadente…

L1270019Tegen 14u30 trekken we verder langs de kustbaan. Kustbaan die spijtig genoeg geen enkel moment langs de kust loopt.IMG_3658Tegen 16 uur rijden we Southbroom binnen en na wat zoek- en speurwerk staan we voor de poort van ons nieuw huys; “Coral Tree Colony”.

P1077123Eigenaar Dave opent de poort en helpt ons installeren op de twee naast elkaar liggende kamers (5 en 6) op de eerste verdieping. Vanop de kamer en het ruim terras hebben we een prachtig uitzicht over de golf van Southbroom. Onze gastheer heeft voor ons een restaurant gereserveerd voor vanavond. Met de bedoeling de omgeving wat te verkennen vertrekken we een half uurtje te vroeg. Gelukkig maar, want we rijden ons letterlijk verloren. Zelfs onze TomTom GPS kan geen soelaas bieden, maar uiteindelijk bereiken we toch “La Trattoria” tegen 19u30. Z 30Ons restaurant voor vanavond; “Trattoria LA TERRAZZA”.

IMG_3660Het wordt hier vanavond een bizarre ervaring. Als we een fles bruisend water bestellen moet onze dienster in de keuken gaan informeren ofdat ze nog flessen bruiswater hebben. Later komt ze triomfantelijk melden dat ze nog een fles hebben, maar dat dit wel de laatste is.

Z 31We bestellen spaghetti bolognaise (1x), spaghetti met zeevruchten (2x) en line fish (1x). Het duurt anderhalf uur voor wij aan de beurt zijn. Spijts die abnormaal lange wachttijd was het toch lekker. Als we achteraf nog een koffie bestellen komt onze dienster vriendelijk vertellen dat er geen koffie meer is. Het is met gemengde gevoelens dat we “Trattoria Terrazza” verlaten. Tomorrow is another day!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *