Maandag 5 Februari 2018. Onze eerste volledige dag in Zuid-Afrika, samen met Luc en Dominique.

Inderdaad, kort na middernacht belde de taxichauffeur aan. Hij leverde Luc en Dominique af bij ons Cinnamon House. Spijts een lange vermoeiende reis zagen ze er nog zeer fris uit. Vlug tien minuutjes naar de bar voor een welkomstdrankje en het verhaal van de reis. En dan beddeke binnen.102776061Onze mooie kamer met schitterend uitzicht op de lac met flamingo’s.
Bij het ontwaken zijn er inderdaad reeds flamingo’s te bespeuren op de lac. 3725-a3a9c124-large Flamingo’s bij de opkomende morgenzon
a714fdcd_zNa het uitgebreid ontbijt checken we out in onze B&B. Eenmaal de koffers gepakt en geladen maken we eerst nog een wandeling langs de fotogenieke lac.
Flamingo’s krijgen we niet meer te zien, maar wel prachtige vergezichten op de omgeving met de alomtegenwoordige tafelberg.
Na de wandeling een ritje van ongeveer één uur om Paarl te bereiken. Intussen is Luc gebombardeerd tot chauffeur van het team. En na deze maidentrip kent hij reeds alle speciallekes van onze sjieke Toyota Fortuner.P1004204 Onze gevleugelde Toyota Fortuner. Grote confortabele en tevens mooie voiture.

We hebben nog niet echt honger en lopen eerst nog een half uurtje door het shopping gedeelte van Paarl. Zonder ook maar iets te kopen.paarl-mall-largeEnkele shops in het centrum van Paarl.
We passeren aan restaurant “NOOP”, een afspanning waar we uit vorige jaren een goede herinnering aan bewaren. Niet getwijfeld dus; daarheen.unnamedRestaurant NOOP. Uit ervaring weten we dat dit een goed adresje is.
Omdat we weten dat er ons vanavond een uitgebreid soupé te wachten staat houden we het hier zeer sober. We riskeren ons niet verder dan een starter, met voor de mannen één glaasje wijn en voor de dames… echt en natuurlijk water. Het loopt al tegen 15 u aan voor we onze weg vervolgen naar Robertson, de standplaats van Luc en Hilde Uyttenhove en hun mooie B&B Ballinderry. Anderhalf uur later rijden we de inrit op, en het is precies of Luc staat ons daar al op te wachten.P1004199Luc staat ons als het ware al op te wachten.
We worden met de klassieke egards verwelkomd. Luc en zijn Hilde zien er als het ware nog jeugdiger uit dan de vorige jaren. We starten met een babbel en een welkomstdrink op het terras. En Hilde komt reeds met haar menu voor deze avond op de proppen. Het zal alweer een culinair hoogstandje worden.IMG_8624Ballinderry in Robertson.

Als voorgerecht krijgen we ravioli van scampi. Volgt de hoofdschotel; springbok met pommes dauphinois, en we eindigen met een poire belle-hélaine, vanille-ijs en chocoladesaus. Als dat maar niet van het goede te veel zal worden.IMG_8632Keukenprinses Hilde komt met het menu voor deze avond op de proppen.

Intussen komt er iemand die westvloams hoort praten wat dichterbij geslopen. Waarempel onze vriend Guy Taillieu uit Oostende met echtgenote Martine. Zij verblijven hier reeds van gisteren in “Ballinderry”. Verleden jaar hebben we hen ook ontmoet in Zuid-Afrika. Uiteraard komen direct enkele Westvlaamse en andere verhalen naar boven.
En het souper wordt nog lekkerder dan Hilde het zo kleurrijk had beschreven.IMG_8597Ravioli van scampi.

Om vingers, duim en pink af te likken. Het ene gerechtje is al exquiser dan het andere. Heerlijk. Na het dessert komen Guy en Martine nog aanschuiven aan onze tafel, en vergasten ons nog op een heerlijk glaasje rode wijn. Tegen de klok van halfelf trekken we allemaal supervoldaan naar ons nestje.IMG_8636Nog een afscheidskiekje voor we naar bed gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *