Zondag 4 Februari 2018. Laatste voorbereidingen en vlucht van Istanbul naar Kaapstad.

Was me dat weeral hektisch die laatste dagen. Nog vlug van riefke naar rafke. Hier nog iets gaan ophalen, daar nog even afscheid gaan nemen. Zaterdagavond hadden wij dan nog het jaarlijkse filmfestival van Ciné Club Waregem. Ik tracht elk jaar een film in te sturen, maar naar het festival zelf kon ik de laatste 6 jaar nooit gaan wegens; hoe kan het anders… verblijf in Afrika. Omdat we er nu voor eenmaal wel konden bij zijn heb ik zelfs met twee kortfilms deelgenomen. Eentje over een reis naar Brazilië met de Miss Sports Belgium (intussen reeds enkele jaren terug). Het tweede filmpje toonde een dansperformance op het containerpark. Met deze laatste film viel ik goed in de prijzen, en werd slechts nipt geklopt door het jeugdig opkomend filmtalent van Waregem. Schermafbeelding 2018-02-05 om 22.37.06Miss Sports Belgium in Brazilië

Schermafbeelding 2018-02-05 om 22.38.31Van mensen en dingen die gedeukt zijn. Een dansvoorstelling in het containerpark van Waregem.

Achteraf werden we nog getrakteerd met handenvol prijzen, en werd er uiteraard nog een paar uurtjes nagekaart over de vertoonde films. Was heel leuk, maar die late uurtjes knaagden ook wel wat aan ons zondagsprogramma. Om 15 uur haalden onze kinderen Bert en Caroline ons af om ons naar Zaventem te brengen. Het afscheid daar was kort en hevig, want sinds de aanslagen kan je alleen nog reizigers deponeren op de “kiss en ride” strook, en zo vlug mogelijk ervoor zorgen dat je uit de voeten komt. Om onze wachttijd in Zaventem wat in te korten waagt Hilde zich op het stoeltje van een Maene piano die aan de departure gates opgesteld staat. 1 PianoIk wist al vijftig jaar dat Hilde een beetje comedie kan spelen, maar dat ze als een virtuoos de piano kan betokkelen… nee, dat had ik nooit verwacht.

Om 18u30 vertrok de probleemloze vlucht naar Istanbul, om daar rond middernacht te landen. Een paar uurtjes later mochten we inschepen naar Kaapstad.IMG_2955Genieten van een fris pintje Erdinger in Istanbul. Wel in een plastic beker en met een beetje veel schuim.

Rond 2 uur in de nacht mochten we inschepen voor de tweede vlucht naar Cape Town. Ook deze verliep zonder incidenten, luchtzakken of andere letsels. Als we op de middag gelost worden uit ons overvol vliegtuig moeten we naar de pascontrole. Daar staan honderden, zoniet misschien duizend passagiers die uit tientallen verschillende richtingen ongeveer rond dezelfde tijd zijn geland. Deze ellenlange wachtrijen zijn helemaal niet aan mij besteed. Komt daar uit de hemel een dame met lege invalidewagen in onze richting. Ik stropel op de dame af en laat haar verstaan dat ik met mijn gekneusde knie deze ellenlange rijen niet zie zitten. Onmiddellijk mag ik plaats nemen in het stoeltje. En binnen de kortste keren zijn we langs een aparte paspoortcontrole aan de rolbaan waar de valiezen arriveren

IMG_2963 Als dat geen service is.

Wij worden hier ook nogal vlug geconfronteerd met het watertekort aan de Westkaap in het algemeen en Kaapstad in het bijzonder. Overal hangen posters en andere insignes om de mensen aan te sporen zo weinig mogelijk water te verbruiken. Wij zullen proberen het goede voorbeeld te geven…IMG_8572 Met alle mogelijke middelen maakt men ons opmerkzaam op de waterschaarste. Binnen een paar weken zal het 1.000 dagen geleden zijn dat het nog eens regende in en rond Kaapstad.
Eenmaal de arrival hall verlaten moeten we ons nog aanmelden bij HERTZ om onze huurwagen af te halen. Daar staan we ook wel drie kwartiertjes in de rij voor we aan de beurt komen. Maar dan verloopt alles vlot.IMG_8574Aan de balie van Hertz verloopt alles vlot.
Eenmaal de mooie Toyota 4×4 in ontvangst genomen en gekeurd op eventuele schade kunnen we aan onze maidentrip beginnen. Opletten… links rijden!!! Onze Tomtom GPS for Afrika doet het uitstekend, en op minder dan een half uurtje staan we in Milnerton, de basis van onze eerste B&B “Cinnamon House”.05625a09_z“Cinnamon House”, keurig en netjes.
Onze kamer is groot, keurig en netjes en geeft uit op een grote lac waar regelmatig flamingo’s te spotten zijn.a714fdcd_zHet zicht vanuit de kamer. Momenteel nog zonder flamingo’s, maar wel met een prachtig zicht op de tafelberg.
Vanavond gaan we een klein hapje nemen in het ons gekende restaurant “on the rocks” in Blaubergstrand, een tiental kilometer van onze B&B. P1004193Voor we het restaurant binnenstappen lopen we nog eventjes langs de strandlijn en genieten we van een prachtige zonsondergang.P1004180Mooi strandtafereeltje in de avondzon.
In “On the rocks” genieten we van een light dinner met één glaasje wijn, en een uurtje later zijn we al op de terugweg naar Milnerton. En nu nog eventjes wachten op onze vrienden Luc en Dominique die rond 23 u landen in Cape Town, en hier waarschijnlijk kort na middernacht zullen arriveren.Als alles goed gaat. Wij duimen…

2 gedachtes over “Zondag 4 Februari 2018. Laatste voorbereidingen en vlucht van Istanbul naar Kaapstad.”

  1. Liefste ouders,

    goed dat jullie goed en wel aangekomen zijn en inventief blijven in alle omstandigheden. Geniet nu maar met volle teugen en we kijken weeral uit naar jullie verhalen. Lieve knuffel, Mehdi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *