Donderdag 6 april 2017. Van Istanbul naar Zaventem en Waregem.

nightOok na middernacht blijft het rustig in het vliegtuig. Een paar maal de gordels aansjouwen voor kleine luchtturbulenties, maar daar blijft het dan ook bij. Rond 4u30 worden we wel gewekt voor het ontbijt, want om 6 uur zullen we landen in Istanbul.

Wing-of-Turkish-Airlines-flight-over-AntalyaInderdaad… een uurtje later krijgen we de eerste lichtjes van Istanbul in zicht.

n_51449_1We landen stipt op tijd. In het luchthavengebouw heerst er een drukte van jewelste. Gelukkig moeten wij niet opnieuw inchecken. Alleen handbagage en paspoortcontrole.

Untitled_Panorama8Er rest ons zelfs nog wat tijd om door de free shop te kuieren.

maxresdefault-1Nu wacht ons nog een vluchtje van een drietal uur naar Brussel. Dat verloopt eveneens vlekkeloos.

brussels-airport1Rond 10 uur zetten we voet aan wal op onze Belgische bodem. We worden opgehaald door de Waregemse taximaatschappij “2 drive 4 you”. We hebben dezelfde taxidriver die ons ook in Januari naar Zaventem voerde. In de babbel die we hebben ontdekken we eensklaps dat we jeugdvriend geweest zijn. Luc Seyns was aanpalend gebuur van mijn ouderlijke thuis, en we waren samen in de Chirojeugd. Het moet wel bijna 60 jaar zijn dat we elkaar nog gezien hebben. Vandaar dat we ons ook niet vroeger herkend hebben.

Het doet wel efkes aardig om na drie maand terug het eigen nestje binnen te treden. Maar het went vlug. Proviand is er niet in huis, op uitzondering van het ontbijt voor morgenvroeg. Caroline heeft dit reeds aangeleverd. En vanavond mogen we bij Bert en Caroline aan huis voor een typisch Vlaams gerecht; hesperolletjes met witloof in een kaassaus. Heerlijk.

De volgende avond, vrijdagavond dan, is Hilde al genoeg georganiseerd om een retour soupeetje te versieren. Op uitzondering van Bert zijn we dan met de ganse familie herenigd. Zalig om na drie maand terug samen te zijn…

IMG_5668Samen met de kleinkinderen.

IMG_5652Emile, Caroline, Léonie, Mehdi en Julien.

Hierbij zijn we aan het einde van ons verhaal “Zuid-Afrika 2017”. Dank en groeten aan alle volgers, en hopelijk tot “Zuid-Afrika 2018”

2 gedachtes over “Donderdag 6 april 2017. Van Istanbul naar Zaventem en Waregem.”

  1. Beste.
    Het was weeral een fantastische reis met de vele goeie nuttige tips. Bedankt de Blog te mogen bekijken (proficiat) ik beleefde het ZO mee, en misschien tot volgend jaar.
    met vriendelijke groeten Marleen & Andre

  2. Bedankt voor je uitgebreide interessante verhalen en mooie foto’s Christian !
    Echt tof dat we jullie reis hebben kunnen volgen. Eerst een stukje met jullie ter plaatse en de rest via deze blog. Ik weet dat het heel veel werk vraagt om dit zo nauwgezet te blijven doen, maar ik weet zeker dat er velen zijn die er echt naar uitkijken. Wij kijken alvast uit naar de versie 2018 !
    Guy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *