Dinsdag 11 Februari 2020. De kreeftenvissers van Paternoster en een bezoek aan het West Coast National Park in Langebaan.

P1199256We starten de dag weeral om 9 uur. Maar ditmaal zonder douche, want we zijn in Afrika, en vannacht is de watertoevoer afgesneden. Dat zal waarschijnlijk tot vanavond 18 uur duren. Hilde laat het alvast niet aan haar hart komen. Ze gaat een beetje verluchten vooraleer naar het restaurant te gaan.

P1199255Bij het ontbijt kunnen we koffie krijgen, maar cappucini lukt niet, want ze kunnen de melk niet stomen.De pannenkoeken en de toasts kunnen wel geserveerd worden; we zullen dus niet verhongeren.

IMG_9961Op het strand is er wel wat bedrijvigheid. Het is al zeer warm en er staat weinig wind. De kreeftenvissers zijn vannacht uitgevaren, en de eersten beginnen al binnen te lopen.

IMG_9955De kreeftenvangst liegt er niet om. De vissers zijn meer dan tevreden.

Schermafbeelding 2020-02-12 om 23.48.35De schaaldiertjes liggen te spartelen in de plastiek bakken.

FullSizeRender 2Op het strand hebben Dominique en Luc een toevallig gesprekje met een andere toeriste. Deze dame heeft een tamelijk negatief gevoel bij de kwaliteit van het restaurant Wolfgat. Dit restaurant werd verleden jaar genomineerd als “Best of the world” en wij hebben daar drie maand geleden een reservatie kunnen losweken. Overmorgen ondervinden we dan wel of die dame al dan niet gelijk heeft.

FullSizeRenderIntussen zoek ikzelf de horizon af naar nieuwe kiekjes.

P1199290Paternoster blijft toch iets heel speciaals uitstralen.

P1199271Vanaf nu schuiven we ons bezoek aan Langebaan niet verder op de lange baan.

villa-mari.co_.za_westcoastnationalpark_birdwatchingEen half uurtje later en 40 kilometer verder staan we aan de ingang van het West Coast National Park. De invoerformaliteiten voor vier “pensioners” verloopt snel en rimpelloos.Een korting voor die 65-plussers zit er echter niet in, maar ook dat laten we niet aan ons hart komen.

kraakbaai-beach-foi-indicadaDe eerste indruk is majestueus.

Langebaan_lagoon,_West_Coast_National_ParkDe granietformaties wisselen af met felblauwe lagunes.

West Coast - KraalbaaiDeze granietblok kreeg de naam “Preekstoel” toebedeeld.

P1199293Indrukwekkend…De kleur van het water is bijna appelgroenazuurblauw; bijna onrealistisch.

IMG_8474-1200x800Het park is eveneens een walhalla voor bikers.

P1199304In een infocenter onderweg krijgen we één en ander te horen over de fauna en de flora van het park.

IMG_8671Gedurende de maanden augustus/september is bijna het volledige park bestrooid met een bloementapijt. In februari/maart in dorgrijsgroen. Ook heel mooi, maar we trachten hier toch ook wel eens in september te komen.

IMG_9976Er zouden hier ook veel verschillende soorten dieren vertoeven, maar die krijgen we voorlopig niet in het vizier. Vanop deze bank hebben we een mooi zicht op de granieten rotsen. Deze graniet kristalliseerde ongeveer 500 miljoen jaar geleden. Er werden ook menselijke voetschappen ontdekt die meer dan 110.000 jaar oud zijn (op enkele jaren na).

geelbekHet is bijna 14 uur en onze maagjes zijn al een tijdje aan het kronkelen. In het Geelbek visitors Centre is er een restootje, en daar gaan we op af. Een toastje met allerlei beleg en een milkshake maakt veel goed.

bokmakierie-nests-inEnkele meter van ons tafeltje staat een grote boom die overvol hangt met weversnestjes.

Z Per toeval (?) laat Luc een stukje brood op de grond vallen en binnen de seconde vechten tientallen wevertjes voor dat kruimeltje. Het tweede stukje brood is geen toeval meer, en we krijgen een spektakel te zien van vogeltjes die zich inzetten om maar één van die heerlijke lekkernijtjes te kunnen bemachtigen.

geelbekEen slimmerik laat de bende maar vechten en zit zich intussen te verwennen aan de restjes van een verlaten tafel naast de onze.

unnamedHet is intussen bijna 16 uur en de temperatuur is nog opgelopen tot boven de 30° C. We besluiten om huiswaarts te keren, maar maken nog een tussenstop in het kuststadje Langebaan. In een prutswinkeltje kan ik Duracell batterijtjes kopen voor mijn (computer) muis.

highlights-zuid-afrika-watersporten-langebaan-shark-bay-fotograaf-remon-bloembergLangebaan is ook alom bekend als windsurf locatie. We maken dus ook nog oponthoud aan het strand.

ZZEcht de moeite om die mannen en vrouwen in de lucht te zien hangen. Je zou er u waarempel bij neerzetten.

imagesBij het binnenrijden van Paternoster worden we weeral aangeklampt door handlangers van de vissers die kreeften trachten te verkopen langs de zwarte markt.

UnknownEenmaal terug in onze Paternoster lodge krijgen we te horen dat de waterkraan terug is afgesloten. En dat na een hete zwoele dag. Plezant is anders, maar… ‘t is voor iedereen hetzelfde. En erover zagen helpt niet. Vanavond riskeren we ons dan ook niet verder dan naast de deur in Blikkie Pizzeria.

images-1We proeven hier van een heerlijke pizza aangevuld met niets minder dan een Kleine Zalze Sauvignon blanc. Dit alles geserveerd door een garçon met een voos slap polleke… een echte lieverd. We beleven een leuke avond en tegen 22 uur trekken we ons terug naar onze kamers. Ditmaal met… jawel; lopend water.