24 januari. naar “African Queen” in Noordhoek.

African Queen is de B&B die vroeger uitgebaat werd door Margot Courant, de dochter van… Toevallig hebben we hier verleden jaar de laatste dag van Margot en Bram meegemaakt en ’s anderendaags de eerste dag van Marc en Marjolijn.Z4Foto van verleden jaar; Links Marc aan zijn eerste dag en rechts Bram en Margaux aan hun laatste dag.

Toen ik gisteren belde was Marc zeer blij dat we hem nog niet vergeten waren. Maar nu nog eerst afrekenen in 5 Options en afscheid nemen van Karen en de Spaanse Moesti.

P1030403Moesti, de kater die meekwam met Karen uit Spanje.

En nu de weg op naar Noordhoek. We hebben geluk, want de GPS heeft nog alle adresjes bewaard van verleden jaar; dus begeleidt hij ons vlekkeloos tot aan de inrijpoort van “African Queen”. Onze kamer is nog niet beschikbaar en dus gaan we maar een kijkje nemen in Noordhoek Village, een centrum met winkeltjes en restaurantjes. Er verjaren een drietal Belgische vrienden en in een piepklein boetiekje  vinden we zeer toepasselijke wenskaarten. We versnaperen een belegd broodje en kuieren nog wat rond in het centrum. Tegen 14 uur maken we terug onze opwachting, en gastheer Marc ontvangt ons met veel meer dan de nodige egards.Z7A F R I C A N     Q U E E N

We worden rondgeleid door het ganse huis en de tuinen. Sinds verleden jaar is er een tweede zwembad aangelegd en er zijn ook twee wooneenheden bijgekomen. Marc informeert of we morgen bij het ontbijt een omelet willen, want in dat geval mogen we nu in de kippenren zelf onze eitjes roven. Hilde hoeft geen omelet. We drinken samen met Marc een wijntje aan het zwembad en kunnen dan onze kamer betrekken. Zeer herkenbaar, want dezelfde “Room 5” van verleden jaar. Als naar gewoonte volgt er nu een zwemmetje/zonnetje voor Hilde en een laptopje voor mij. Z3Het zwembad tot aan ons terrasje… meer moet dat niet zijn.

Het is zaterdagavond, dus mag het vanavond wel eens lekker zijn. Marc heeft het ons gemakkelijk gemaakt; hij reserveerde voor ons “the place to be” in Noordhoek, namelijk de “Foodbarn”, letterlijk “De voedselschuur”. En het is inderdaad een oude schuur die echter volledig omgebouwd werd. De Chef noemt Franck, en zijn familienaam is Dangereux… very strange! Maar hij is gerenommeerd over gans Zuid-Afrika en ver daarbuiten.The Foodbarn

Franck Dangereux van de FOODBARN.

Gelukkig hebben we ons nog een beetje opgezet, want we zitten rondom sjieke madams en meneren. Sommige koppels doen mij aan de aristocratie  uit die Engelse feuilletons denken. Een lieve dame stelt zich aan ons voor (Rubi is haar naam), en zij zal voor de rest van de avond onze gastvrouw zijn.P1030431Jawel, dat is ze… Rubi.

Na haar ellenlange voorstelling van wat hier al te versieren valt, en na veel twijfels houden we het op licht gebakken tonijn in een oriëntaalse saus voor Hilde en eendeborst met een een kroketje van truffel en een tweede kroketje van eendelever in een cajun-sausje voor mij. Meer moet dat niet zijn. Geen voorschotel en ook geen dessert.P1030429Hilde’s tonijn…

P1030428Mijn eendeborst…

P1030426en de Sauvignon Blanc “Buitenverwachting”

Wij vinden van onszelf dat we elk het beste gekozen hebben en zo zijn we dus beiden meer dan voldaan. De Sauvignon Blanc “Buitenverwachting” is ook super, en de grootste meevaller is dan nog de rekening. 520 Rand; komt omgerekend op 37€. Bij ons zou de fles wijn alleen al bijna even veel gekost hebben. We verlaten dus De Foodbarn en onze gastvrouw Rubi met de grootste voldoening. Tien minuutjes later zijn we veilig bij onze African Queen. 

4 gedachtes over “24 januari. naar “African Queen” in Noordhoek.”

  1. Dag Hilde en Chris,
    Leuk dat we op deze manier een beetje kunnen meereizen meegenieten van jullie Zuid Afrikaanse tripje :).
    Veel plezier en geniet ervan!
    groetjes Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *