Einde van onze 2020 trip. Zondag 22 Maart 2020. Aankomst in België en vervroegd einde van onze reis.

aeroporto-lotadoWe zitten hier een paar uur vast in totale chaos. Iets kopen lukt niet, want de shops aanvaarden alleen maar plaatselijke munt. Een stoel, bank of tafeltje bemachtigen lukt ook al niet.

1024x538_1004307Her en der staan borden met alle voorzorgsmaatregelen voor de Corona. We ontmoeten hier ook het koppel van Brakel. De mensen die we verleden dinsdagavond ontmoet hebben in Blacksmith’s Kitschen. Zij zitten ook op onze vlucht. Ze hebben intussen al onze blog gevolgd, en eenmaal terug in België zullen ze wel eens contact opnemen. Zij hebben geen naamkaartjes bij. Wij kunnen wel een visitekaartje aan hen geven. Misschien horen wij nog wel eens iets van elkaar.

384847ac737e4ef38c5cab731e923004_18We zijn blij dat we mogen aanschuiven voor de incheck van Addis naar Brussel. Echter niet vooraleer door een koortsscanner gepasseerd te hebben.

IMG_3021In het vliegtuig zitten we op een verschillende rij, maar we beschikken beiden over twee zetels. Als dat geen luxe is. Bijna de ganse nacht geslapen als de muizen in het meel.

0x146048904B4EEE1C644F1F334DAE6D8FNa deze tweede vlucht van zes uur zetten we voet aan wal op Zaventemse bodem. Bijna drie weken vroeger dan voorzien, maar heel gelukkig en blij.

IMG_9590Dochter Caroline, die samen mat Bert alles hebben geregeld voor onze thuiskomst wacht ons op in de arrival hall van Zaventem. Hartelijk terugzien, maar uiteraard mogen we niet kussen of knuffelen. De autostrade tussen Brussel en Waregem is desolaat. Soms tot vijf minuten zonder een andere wagen te zien.

IMG_9571We maken nog een kleine omweg over de markt van Waregem. Nooit gezien… geen enkele auto.

IMG_2935Eenmaal thuis aangekomen zijn we alweer aangenaam verrast. Ons huisje is aangenaam verwarmd, er staat een mooie tuil witte tulpen in de living, en onze frigo is opgevuld met proviand voor de volgende dagen. Danke Caroline!

IMG_9579Vanavond hebben we nog een Houseparty onderonsje met de ganse familie. Wat heeft internet toch van mogelijkheden. Met elkaar kunnen spreken en elkaar zien vanuit vijf verschillende locatie. Omdat het de eerste keer is dat we zoiets doen, heb ik wel wat problemen om de boel aan de praat te krijgen, maar uiteindelijk lukt het toch.

6ae0265b-8576-4a0c-ab74-e75f0bd6f997_thumb840Hiermee valt het doek over onze weeral prachtige Zuid-Afrika reis. Hopelijk voor de veertiende maal te herdoen in 2021. Als Corona er niet anders over beslist. Dank aan iedereen die de moed hadden om nu en dan een stukje te bekijken en te lezen van deze blog.

2 gedachtes over “Einde van onze 2020 trip. Zondag 22 Maart 2020. Aankomst in België en vervroegd einde van onze reis.”

 1. veilig thuis komen is. belangrijk , wij ook dinsdag thuis geraakt met 3 vluchten , 50 uur van Plett naar Petegem met een overnachting in JHB.
  Nu dromen van 2021 ….. maar ben nog niet zeker of het daar helemaal clean zal zijn !

  was leuk om volgen. dikke merci .

  grt. Lieve en Remi.
  Plettenberg Bay en Petegem schelde

 2. Bedankt, was spannend jullie te volgen. Gelukkig veilig terug thuis, zorg goed voor elkaar.
  Met vriendelijke groeten Marleen en André

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *