Dinsdag 12 april 2016. Van Kaapstad naar België. Over Johannesburg, Istanbul en Parijs.

Z625 kopieInderdaad… de laatste dag is aangebroken. Gedurende ons ontbijt op verdiep 19 komt de verantwoordelijke Ruwayda nog even afscheid nemen.

Z634Koffers, handbagage en tassen zitten propvol en… blijven nipt onder het toegelaten gewicht. Oef…

P1260388Rond 12u30 willen we een taxi inschakelen naar de airport. Hilde ziet het niet zitten om op de kamer te blijven koekeloeren, en ze gaat nog een uurtje de laatste zonnestraaltjes opzoeken aan het zwembadje.

P1260392Tegen 11u30 gaan we aan de receptie bij Tasneen onze factuur opvragen. De juffrouw zegt dat we gerust de tijd hebben om alles eens rustig te controleren.

P1260389Hilde punt alle verrichtingen af. Het klopt als een bus. Zoals altijd trouwens.

P1260395Nu een half uurtje taxi naar de airport. We hebben geluk; bijna geen verkeer. De check-in en de handbagecontrole verlopen ook rustig. De koffers dienen we alleen maar in Parijs terug op te halen. Ons vliegtuig staat reeds kant en klaar ter hoogte van onze instapgate. Oef… we zijn al zo ver…

Z630bWe vertrekken stipt. De vlucht naar Johannesburg duurt ongeveer anderhalf uur. Daar hebben we een stop van een dik uur, en maar we mogen aan boord blijven.

Z628Bij het opstijgen uit Johannesburg krijgen we prachtige beelden te zien vanuit ons raampje.

Z629Nu zijn we vertrokken voor een vlucht van meer dan tien uur naar Istanbul. Een beetje spijs, een beetje drank en zo vlug mogelijk dekentje over de kop en proberen te slapen. Wat ditmaal nog tamelijk lukt. Het zal een  windstille vlucht worden. Alhoewel de machine afgeladen vol zit blijft het de ganse nacht toch tamelijk rustig. Eén incidentje niet te na gesproken. Niet ver van onze zitplaats is een dame ziek geworden. Zodanig dat ze dringend dokterszorgen nodig heeft. Gelukkig is er een dokter aan boord.

Z631Na twee uurtjes wachten in Istanbul en een laatste vlucht van om en bij de vier uur naar Parijs zetten we woensdagmorgen rond 9u30 voet aan wal in Parijs. Al bij al zijn zulke reizen geen lachertje, maar ditmaal is alles toch uitstekend verlopen. Hier ook moeten we niet zeulen met koffers, want Bert staat ons reeds op te wachten in de aankomsthal. Bert verbetert mijn bericht van een paar dagen terug; hij heeft niet een dag verlof genomen om ons op te halen in Parijs, maar wel een halve dag.

Z632Intussen kwam ook reeds een mailtje binnen van Caroline om ons welkom te wensen in Europa. En dat we vanavond daar verwacht zijn voor het souper. Witloof met hesperolletjes en de appelcake zit al in de oven. En Mehdi zal er zelfs ook zijn. Als dat niet plezant thuiskomen is…

Z625Met een protea, de bloem van Zuid-Afrika neem ik hierbij afscheid van al de volgers van dit blog. Maar niet vooraleer een speciaal woordje van dank te richten tot onze medereizigers. Enerzijds Herman en Hilde en anderzijds Luc en Dominique. Jullie waren geweldig! Mijn Hilde wil ik hier ook niet vergeten; we hadden het zo goed met en bij elkaar. Uiteraard ook dank aan het thuisfront; zowel familie als vrienden. Voor mij was het plezant om elke dag te proberen enkele tekstjes te bricoleren en mijn foto’s te delen. Hopelijk hebben jullie ervan genoten. Wij in ieder geval wel. Misschien tot volgend jaar. Christian en Hilde.

5 gedachtes over “Dinsdag 12 april 2016. Van Kaapstad naar België. Over Johannesburg, Istanbul en Parijs.”

  1. Dank je wel , dat we jullie mochten volgen op de blog.
    Wij hebben met veel plezier kunnen meegenieten van jullie prachtige reis en heel mooie foto’s.
    Wij wensen jullie het allerbeste toe en tot volgend jaar op deze blog!

  2. Ik wil jullie ook bedanken voor de mooie reis dat we mochten meebeleven via de blog, foto’s, en de vele goeie informatie, een reisleider zou het niet beter doen.
    Ik hoop dat jullie het geluk mogen hebben om met zijn tweetjes volgend jaar terug te gaan, ik kijk er zeker naar uit.
    Je hebt inderdaad ook fantastische kinderen.

    Met vriendelijke groeten, Marleen & Andre

  3. Eind goed, al goed….
    Jullie hadden opnieuw een heerlijke reis en wij hebben alles op het thuisfront staande gehouden ( of dit toch geprobeerd…)
    Uiteraard zijn we blij opnieuw, voor een aantal maanden toch, frequenter van elkaars gezelschap te genieten. FaceTime is leuk en makkelijk maar ik prefereer toch nog steeds jullie nabijheid!
    Hopelijk volgend jaar een nieuw ZA-avontuur!

  4. Dag Hilde en Christian ,
    Het was echt genieten van jullie blog , ik zag er naar uit naar je verslagen en de mooie foto’s , zo beleven we dat ook een beetje mee !!

    Groetjes
    Jack en Rosanne

  5. Ja Hilde en Christian, Fantastisch om dankzij jullie commentaren en fotos zo verliefd te zijn van het fascinerende Z. Afrika. Hopelijk volgt voor Cathérine en mijzelf nog een vervolg na onze 1ste trip in nov 2015. We hebben onze trip nog waardevoller gemaakt dankzij jullie talloze tips en enthousiasme over dit land ver van alle politieke heisa in ons Belgenlandje waar ondernemen enorm op de proef wordt gesteld en zelfs vies overkomt bij meer dan de helft “steuntrekkers” die afgeven op het uitstervende ras van werkenden .. Geef ons maar een paar verkwikkende dagen in Z Afrika DANK + Grtz Eric en Cathérine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *