Afrika 2012, of de nieuwe verhalen van Hilde en Christian Devos

Hallo aan alle vriend(inn)en,

Na de positieve ervaringen van ons winterverblijf 2011 in Zuid-Afrika zijn we begin 2012 aan ons tweede winteroffensief (in Afrika is dit een zomeroffensief) begonnen. Ikzelf stond mee aan de start van de World Cup Rally London – Cape Town, en dit op 1 januari aan Big Ben in Londen. Op uitzondering van een tussenstop van een zestal dagen, kon ik het ganse verloop van de rally volgen vanuit een perswagen. Deze Toyota HiLux was bevolkt door Patrick Ampe (schitterend chauffeur), Bieke Declercq (voedstermoeder), haar zoon Thierry Declercq (tweede chauffeur en manusje-van-alles) en door mezelf (cameraman en Pappie). Een schitterende ervaring, alhoewel soms zeer vermoeiend. We doorkruisten gezwind prachtige landen als Kenia, Botswana, Zambia, Namibië en Zuid-Afrika. De kletsnatte uitlopers van de Victoria-falls gooiden wel wat roet in het eten (water in de camera), doch gelukkig had ik een reservetoestelletje bij. De aankomst van ons voltallig team van 4 koerswagens en onze perswagen zullen we niet licht vergeten. Intussen, rond half januari, was Hilde, samen met Marianne Ampe overgevlogen naar Zambia, waar ze samen een vierdaagse tocht maakten op de Zambezie rivier. In Livingstone, aan de Victoriafalls hadden we zelfs de gelegenheid de twee Zambeziequeens een paar uurtjes te ontmoeten. Romantisch hé! De dames vlogen van Livingstone direct naar Kaapstad, waar ze de omgeving verkenden in afwachting van de aankomst van de rally.

De meeste van de piloten zijn nog een paar dagen in het hete Kaapstad blijven hangen, maar sinds gisteren is iedereen terug afgereisd naar Belgenland. Hilde en ikzelf blazen hier nu ook nog enkele dagen uit, om vanaf maandag aanstaande nieuwe oorden in Zuid-Afrika te gaan verkennen. In een volgend verslag meer daarover.

Alles over de rally kan nagekeken worden op de site van het team  www.alltrack.be       Neem er een kijkje in het “Fotoboek”, het “Gastenboek” en het “Nieuws”.

 

7 gedachtes over “Afrika 2012, of de nieuwe verhalen van Hilde en Christian Devos”

 1. Super. Mooie foto’s ook in elk geval. Een plezier om je op deze manier te kunnen volgen vai je blog. Ik was al een paar keer komen kijken, maar nu heb je er echt je werk van gemaakt. Mooi gedaan. 1 technische opmerking: als je naar een externe website verwijst, kan je best een link invoegen. Zo kunnen lezers onmiddellijk op die link klikken en de site bezoeken waar je het over hebt.

  Dries en Karen.

 2. Tof gemaakt! Pappie is inderdaad mee met z’n tijd!
  We volgen jullie zeker via deze weg en kijken (dagelijks?) uit naar jullie verslagjes…
  Indien mogelijk mogen jullie altijd enkle zonnestralen meesturen richting België. Het is hier echt Bérekoud!
  Geniet van jullie avontuur…

 3. Liefste Hilde en Christian,
  Waaw… wat een exotische belevenissen, prachtige foto’s… een andere wereld…
  Wij duffelen ons in lange flanel onderbroek, daaroverheen een flies gewatteerde skie-broek, muts, sjaal, wanten…krabben vries van de auto-ruiten, eten spek en appelschijven! Toch ook spannend op schaatsen. Er ontstaan mini schaats 3 stede(slede)tochten en zo.

  Héél véél liefs van ons en geniet van het leven!
  Monique & Stan

 4. Hallo Hilde en Christ,

  Wat een avontuur !!!!!! Hier met ons in Zwijndrecht alles ok, ook met de kinderen en kleinkinderen. Heel in het bijzonder moeten we jullie veel groeten doen van ons Boma, alles goed met haar en de buurvrouw. Ze kijkt al uit naar jullie terugkomst.
  Maar geniet nog maar eerst van deze ongelooflijke dagen in Zuid-Afrika.
  Tot later.

 5. ik bekijk deze prachtige foto’s via deze weg,
  ik heb dit vernomen van uw dochter Caroline.

  groeten , marc verspeelt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *