Ooh, ooh, wat zal dat ontbijt smaken…
Na het ontbijt rijden we naar de Bothmaskloof pass. Onderweg stappen we regelmatig uit om de vergezichten te aanschouwen.
Het loont werkelijk de moeite.
Iets verderop passeren we Eight Village, en hier maken we een koffiepauze.
Even uitblazen…
Even de winkeltjes doorlopen…
Even de ravottende kinderen observeren…
En ook even de rollende volwassene volgen… Onze Herman is niet te evenaren.
Nu rijden we terug naar Riebeek Kasteel. Op de Parking bemerken we een groot bord met een niet mis te verstane boodschap. “HOUD ONS DORP SCHOON. JE MOET GEEN ROMMEL RONDSTROOIEN.
In het restaurant “Au Bouchon Rouge” installeren we ons voor een lichte lunch.
Omdat ik met een kruk loop krijg ik de koninklijke plaats aangeboden.
We houden het alle drie bij een voorschotel. Voor Hilde en Herman zes oesters, en voor mij een geitenkaasje met gedroogde vijgen.
Uiteraard ook besprenkeld met een glaasje Sauvignon Blanc.
Un peu de poivre, un peu de sel…
En nu terug naar Church Hills en de pelikaan.
We hebben wel een geschenkje meegebracht voor Koen en Véronique.
Herman wil de pelikaan beklimmen…
Het lieve dier is ontgoocheld, en komt nu troost zoeken bij Hilde.
Het zonnetje begint te zakken, en het wordt stilaan tijd om ons klaar te maken voor het volgende hoofdstuk.
Restaurant MURA staat bekend voor de beste steaks. Dat willen we wel eens controleren.
Inderdaad… Ongelofelijk lekker. Danke Koen voor deze tip.
Hilde,Christian,
Dagelijks volgen we jullie reportage. Vanaf het thuisfront leren we
Zuid-Afrika kennen. De prachtige natuur, de bevolking, het
culinaire. Dit alles zonder dat we ons moeten verplaatsen.
Thanks en tot weldra. Dany Julien