Vanmorgen bij het ontwaken bemerk ik een mail van Gilles die vannacht om 1 uur binnenkwam; “we hebben onze valiezen kunnen recupereren, en zijn nu terug in de B&B”. Als dat geen goed nieuws is. Om 8u30 verschijnt het dolgelukkig koppel opgefrist en al aan het ontbijt. Het geluk druipt er af.
Gilles is beroepshalve manager in “The Grill” in Gent, het restaurant van zijn vader. Hij heeft daardoor ook contact met importeurs van Zuid Afrikaanse wijnen, en hij heeft voor vandaag een bezoek gepland aan wijnhuis Rupert & Rothschild, waarvan hij wijnen op de kaart heeft in “The Grill”.
We hebben nog wat tijd over, en we maken die vol met kaartjes schrijven naar België. Hier is Herman er eentje aan het volmaken voor zijn Hilde.
Een beetje luieriken kan ook nog.
Om 11 uur maken we onze opwachting aan het prachtige domein van Ruppert & Rothschild. Gelegen in een prachtige omgeving met uitzicht op de bergen van Paarl.
Op de koer zijn juist een paar wijnpluksters binnengelopen. In ruil voor een trosje druiven krijgen ze van Herman een petje, en daar zijn ze dolgelukkig mee.
Zowel Rupert als Rothschild zijn namen die in de wijnwereld klinken als een klok
We worden ontvangen door Brian, die onmiddellijk met de champagne in huis valt.
Franse Champagne van Barons de Rothschild.
We proeven nog een witte en een rode wijn, ditmaal met sommelier Gilles.
Odile geniet met beide handen van de Rupert en Rothschild Classique.
De wijnproeving was slechts een voorsmaakje. Nu worden we op een ander terras uitgenodigd voor de lunch.
Onze eerste lunch met z’n vijven. Iedereen content.
Na de uitgebreide lunch maken we nog een korte wandeling door het domein.
We lopen ook nog even binnen in een paar lokalen van Rupert & Rothschild. Hier de tasting room.
Hilde is helemaal weg van deze prachtige wijnkoelers.
Wanneer we Ruppert verlaten hebben we nog tijd voor een ommetje langs Franschhoek.
In het Quartier Français heeft Gilles een toevallige ontmoeting met Mahatma Gandhi.
Op hetzelfde moment mag Odile in de zetel bij Nelson Mandela.
We snuisteren wat rond in de winkeltjes en galerijen.
Herman komt om het hoekje gluren.
Om elke hoek schuilt wel een design- of kunstwinkel.
Ook in veel tuinen zijn mooie stukken opgesteld.
De Afrikanen hebben soms een gans andere zin voor humor.
Gilles en Herman zien het ook wel zitten.
Een huis van meer dan honderd jaar oud. Prachtig bewaard. We kennen de Belgische eigenaar, en gaan eventjes aanbellen.
Niemand thuis. Dan maar een foto nemen in het portaal.
Op weg terug naar ons Madeliefie in Paarl. Onderhoud van de straatbermen.
We passeren terug aan dezelfde township van eergisteren.
We staan amper stil of daar komt weeral onze vriend op ons af. Nog steeds even hartelijk…
Voor vanavond heeft Minette een tafeltje gereserveerd bij BLACKSMITH’S KITCHEN, een restaurant even buiten het centrum van Paarl.
En weeral brengt onze gastheer Willy ons ter plaatse. Dit zijn Odile en Gilles; maar dat wist u al…
Kelner Malibong met z’n leuke coiffure weet ons op een bijzonder leuke manier te entertainen. We genieten van een pizza, van ribbetjes of van een struisvogelsteak.
Eerst wanneer wij Willy hebben opgebeld om ons terug te brengen, bemerken we welk mooi uitzicht we vanuit het restaurant hebben op Paarl.
Hilde weet hier nog een mooie I-Phone foto te maken van vier personen die staren op Paarl. Mooie afsluiter van weeral een mooie dag.