Zondag 17 Maart. Verjaardagsfeest bij onze vriend Leopold Chanterie in Sommerbosch.

 

P1122791Net als vorig jaar zijn we vandaag terug uitgenodigd voor de verjaardag van vriend Leopold Chanterie. Leo is afkomstig uit Oeselgem, maar verblijft al meer dan 50 jaar in Zuid-Afrika. Hij heeft hier verschillende fabrieken uit de grond gestampt en geleid. Hij woont samen met echtgenote Amanda in Durbanville. Wij vertrekken iets vroeger naar de feestzaal “Sommerbosch”, want bovenop de fotokader welke we bij hebben voor de jarige, willen we ook nog een boeketje bloemen kopen voor Amanda. En misschien enkele kleine  hapjes, want wie weet hebben we vanavond nog goesting om buiten te komen uit onze B&B. In het warenhuis Woolworth Food is dat vlug geklonken.

P1133216Als we aankomen op de parking van Sommerbosch worden we verrast door een eekhoorntje dat onder een van de geparkeerde wagens verdwijnt.

IMG_2780Pas aangekomen, en daar is Leopold reeds met de wijn op toer.

P1133223Amanda (links) in druk gesprek met Christine, één van de genodigden.

IMG_7599Ons geschenk weekt veel reacties los. Een foto van het feest van verleden jaar. Met daarop de drie dochters; Nuschka, Pascaline en Nathalie. Zittend Amanda en Leopold, en op de voorgrond kleinzoon Luc.

IMG_4801We zijn met ongeveer dertig genodigden; familieleden, vrienden buren. Een leuke bende. en we mogen allemaal aanschuiven aan één lange tafel.

IMG_4793Op onze gepersonaliseerde plaats ligt een menu waarin we telkens drie opties hebben voor starter, hoofdschotel en dessert.

FullSizeRender 4Op kop van de tafel zit schoonzoon Ryan, met naast hem dochters Pascaline en Nathalie (rechts) en Nuschka (links, maar onzichtbaar op de foto).

IMG_4795De “Pork and Duck Liver Terrine” mag er best wezen.

IMG_4794Hilde heeft het meer gemunt op deze “Kudu Carpaccio”.

IMG_2738Mijn cavalière is Marie-Claire. Afkomstig uit de streek van Mechelen, en sinds jaar en dag bevriend met de familie Chanterie. En momenteel voor vier weken in vakantie bij hen. Verleden jaar was ze al eens bij ons aan huis, samen met de Ida, de Vermeiren’s en de Chanterie’s.

P1133221Hilde heeft Herman als compagnon. Nathalie loopt gedurig rond om te zien of iedereen het naar z’n zin heeft.

IMG_2769Recht tegenover zitten Christine en Jan Vermeiren. Een super koppel uit Bornem. Zij wonen halftijds in Zuid-Afrika (Constancia) en halftijds in België. Net als Marie-Claire waren zij ook reeds bij ons te gast in Waregem.

IMG_2746Het gaat er de ganse middag gezellig aan toe.

IMG_4796De “Crispy Roast Duck” is ook heel lekker, maar véél te groot.

IMG_2803De drie diensters zijn super vriendelijk…

IMG_2813Ze deinzen er niet voor terug om hier en daar een grapje te maken.

IMG_2764Nathalie wil wel eens met Herman op de foto.

IMG_2757Waarschijnlijk gaat dit gesprek over kunst. Jan is een gerenommeerd graficus  en kunstschilder. Hij heeft al verschillende tentoonstellingen op zijn teller, zowel in België, in Zuid-Afrika als daarbuiten.

FullSizeRender 9Gezelligheid, leute en plezier alom.

P1133265Een onderonsje tussen Nuschka Chanterie en Herman De Clercq.

P1133260“Happy Birthday Leo”. Als dat geen mooie verjaardagstaart is!

IMG_2787Gastheer Leopold zorgt er tijdig voor dat niemand dorst zal lijden.

FullSizeRender 10Ambiance ten top…

IMG_2788Met allemaal leuke vrienden.

IMG_4804Een kaasschotel kan er ook nog bij…

IMG_4805of een “Strawberry Ice cream topped with chocolate sauce”. Calorieën zullen we zeker niet tekort komen.

P1133217Het wordt al langsom plezanter…

IMG_2750… en nog plezanter…

P1133235… en nog…

P1133241… en nog…

P1133233Christine met één van de diensters wordt het laatste kiekje van de dag. Nu begint de een na de andere afscheid te nemen. En wij volgen hun voorbeeld. Nogmaals hartelijk dank aan Leopold en Amanda, en hopelijk volgend jaar “Same Time, Same Place”.

IMG_4819Tien minuutjes terug in onze Somer Place, en we worden weeral geplaagd door een stroomonderbreking voor twee uur. Gelukkig hebben we wat proviand aangekocht deze morgen. Met een paar solar lampen verlichten we een tafeltje bij het zwembad. We installeren ons daar en genieten er van de mooie donkere avond en die enkele kleine hapjes.

FullSizeRenderRond 21u30 krijgen we nog een Face Time oproep van dochter Caroline, Bert, Emile en Charlotte. Hilde zit op dat moment in haar geliefkoosd badje, en dus kan ze geen foto maken van mijn I-Phone. Tien minuutjes later krijgen we Mehdi en Julien op de Face Time, en dan lukt het wel om een kiekje van het schermpje te nemen. Alles gaat goed in Waregem en Knokke; … en wij blij!

Een gedachte over “Zondag 17 Maart. Verjaardagsfeest bij onze vriend Leopold Chanterie in Sommerbosch.”

  1. Christ. Het is mijn eerste reactie en hoop dat het lukt. Zou je me een foto van 17 maart kunnen mailen, namelijk die met de waterpartijen met een paar personnages in het wit op de achtergrond, en ook de volgende foto met een rijger op de voorgrond. Ik vind ze prachtig en wil proberen ze te schilderen, tenzij er auteursrechten zijn…lol Dank en verder het allerbeste. Zoentjes. Lily

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *