Ons laatste ontbijtje in Hermanus. Tegen 10 uur zijn we gepakt en gezakt.
We nemen afscheid van Marc in de hoop volgend jaar hier terug te komen. Onze verplaatsing vandaag is slechts 80 kilometer, dus hebben we tijd zat. Daarom beslissen we een laatste maal Hermanus te gaan afdweilen.
Op de parking in het centrum hebben we een leuk gesprekje met twee parkwachters. Het gesprekje eindigt met een foto.
Komt nog een ludieke derde wachter assisteren, en die wil met zijn collega ook een foto.
En om te eindigen eentje met Hilde. De kerel is door het holle heen…
… en nu nog eentje. Maar serieus ditmaal!
Net als gisteren springt er weeral een das voor onze voeten. Maar ditmaal is het beestje niet van vlees en bloed.
In deze kunstgalerij zijn we nog niet langs geweest… vlug een kijkje nemen.
Deze theekan is wel héél speciaal.
In deze boutique zijn ze gespecialiseerd in extra-small maten. Hier dus ook eens binnenloeren.
En jawel… binnen de kortste keren zit ik van kop tot teen in het nieuw.
Terwijl ik voor stadskledij opteerde, heeft Hilde het meer op strandkledij gemunt.Maar we zijn alle twee content, en dat is het bijzonderste.
We vertrekken nu naar onze volgende bestemming Gordon’s Bay. Eerst echter nog benzine bijtanken en een pompist gelukkig maken.
We rijden langs de stadjes Vermont, Kleinmond en Betty’s Bay. Ook hier heeft het vuur lelijk huis gehouden en zijn niet alleen de gronden, maar veelal ook de huizen verwoest.
Troosteloos…. Soms blijven alleen maar een paar geblakerde muren over.
Vier weken geleden stond hier nog een mooie villa.
Dit huis aan zee is misschien nog herstelbaar.
Tegen 14 uur maken we onze opwachting aan “Bloemenzee Boutique B&B”.
De folder van onze B&B “bloemenzee”.
Gastvrouw Lidwien ontvang ons met de beste egards. Tot en met een welkomstdrankje. Onze vrienden Jan en Christiane zijn nog niet aangekomen, maar worden elk moment verwacht.
Leuke badkamer met bad en douche.
In de tijd dat we onze koffers uitpakten zijn onze vrienden Jan en Christiane Harinck ook aangekomen.
We wisselen onze eerste reiservaringen uit met een glaasje wijn op het terras.
Intussen is gastheer en meester cooker Frans al druk in de weer met het souper voor vanavond.
Eén van de muren van de open keuken van Frans zijn origineel bekleed met kunstwerken van bestekken.
Je moet er maar op denken om keukengerei om te toveren in kunst.
Onze gastheren Frans en Lidwien zijn Nederlanders drie jaar geleden naar hier uitweken. Ze hebben op zes maand tijd een villa volledig omgebouwd naar een mooie B&B. Met maar liefst acht kamers.
Brave Daisy is, samen met zus Roos de lieveling van de B&B.
Hilde draait Christiane de rug toe aan het kleine zwembadje. Of is ze een geheimpje aan het vertellen.
Lidwien verlost Christiane van de I-Pad problemen.
Om 19 u samen aan een gezellig vierpersoons tafeltje. Starten met een flesje Chardonnay van De Wetshof.
Als voorgerecht heeft Frans ons een heerlijke carpaccio van struisvogel klaargestoomd.
Hoofdschotel is een lekkere zeebaars met mosterdsaus.
En om goed te slapen nog een stuk milktaart met vanille ijs, meringue en appeltjes.