Dinsdag 26 Februari. Wellington en Babylonstoren in Simondium.


IMG_4475Deze morgen om 7 uur hangt Browny al door het venster om ons een goede dag te wensen.

P1111146Maar wat horen en zien wij nog; het is aan het regenen. Voor ons een kleine tegenvaller, maar voor de Afrikanen een geschenk uit de hemel… E I N D E L I J K

IMG_4472De schaapjes zijn ook tevreden….

P1111167 … de kruiden, de groenten en het fruit uiteraard ook. We zullen vanmorgen dan maar binnen ontbijten. Samen aan tafel met de andere Belgische gasten Luc en Rita.

51783091_612434295897124_2615956617400680448_oGastvrouw Anja heeft tegen 10u30 een afspraak vastgelegd voor Hilde. Naar het schijnt is haar coiffure dringend aan een bijkomend kleurtje toe.

Schermafbeelding 2019-03-01 om 15.22.43Het salon is in de Church street, en ik lever Hilde daar stipt om 10u30 af.

P1111149Zo heeft Hilde ons verlaten…

P1111151Een dik uur later staat hilde aan de bel van “Ons Stee”. Ze is te voet teruggekeerd. Ze is gelukkig met haar bijgeknipt en bijgekleurd haar. Het meest enthousiast nog is ze over de prijs die ze diende te betalen… Ofwel zijn de Zuid Afrikaanse coiffeuses veel te goedkoop, ofwel zijn de Belgische veel te duur.

FullSizeRenderApéro in de tuin met de andere Belgische gasten, luc en Rita. Achteraf nog een toastje met leverpastei, en we kunnen weeral verder.

Wijnbouw-in-de-regio-Wellington-Zuid-AfrikaVannamiddag een ritje van ongeveer 50 kilometer langs Paarl, Simondium en Klapmuts om Babylonstoren te bezoeken. We rijden weer door de indrukwekkend mooie wijnlanden.

P1111165De tuin van Babylonstoren is een uitvloeisel uit de tijd dat de schepen die halverwege hun tocht van Europa naar Azië hier aanmeerden, om zoet water, groenten en fruit op te halen. Onrechtstreeks geeft de naam ook een knipoogje naar het bijbelse Babylon.

babylonstoren-gardenHet domein is uitgestrekt over 8 hectaren, en heeft een formele structuur. Elk van de 300 planten zijn eetbaar en worden biologisch gekweekt.

P1111174Een gedeelte van de planten en de kruiden worden ook gekweekt voor gebruik in het eigen restaurant.

one-of-the-many-rose            Prachtige wandelgangen- en paden.

P1111171Je kan hier zelfs een tien minuten opleiding volgen over de verschillende kruiden.

P1111166Langs de drie kilometer lange wandelpaden door de tuin is er waarschijnlijk geen enkel kruid, geen enkel fruit, geen enkele groente die je niet kan vinden.

P1111160En als afwisseling regelmatig een farm shop. Hier in de butchery  hangen tientallen soorten biltong te drogen. Alles wordt versneden met oude Berkel machines.

IMG_1560Vlees, vlees en nog vlees.

P1111155Alles in een super cleane omgeving.

P1111159Zowel volledige rompen als versneden stukken maken hier, onder ideale omstandigheden, hun verouderingsproces door.

P1111158Alle soorten brood bediend door een lieve verkoopster in de bakery.

P1111161Afdeling kruiden, kazen en koffie. Ook weer mooi voorgesteld.

P1111163Zes soorten eieren van drie soorten kippen… ? ? ? …

photo1jpg-1“The Green House Restaurant” is een open verbruikerstuin. Beschermd tussen de keuken van het restaurant en een reuzegrote serre. Bij sporadisch slecht weer kan ook in de serre bediend worden. We settelen ons hier voor een chocoladecake met een bolletje vanille-ijs. Heerlijk! En daarna nog een cappuccino.

P1111168Die serre is wel imposant.

P1111172Op subtiele manier weten ze hier te spelen met kleur en licht.

P1111170Hilde voelt haar in haar nopjes in deze omgeving.

P1111177Terug buiten worden we verrast door een huppelend eekhoorntje.

P1111178Voor wij het goed beseffen wipt het schichtige diertje een struik in, en het is niet meer terug te vinden.

P1111181Iets verderop is een kalkoen zich aan het spiegelen in een vensterraam. Hij is rood van schaamte voor die twee kakaatjes die hij daarnet sluikstortte.

turkey-and-other-farmHij kan het niet meer aanzien en trapt het af.

fderviehEn dit zijn Hilde haar vriendjes; vader en moeder kip.

P1111153Na een paar uur slenteren en de confrontatie met de kippen houden we het voor bekeken, en nemen we de terugweg naar “Ons Stee”.

delightful-donkeys-nearWe worden bij de uitgang nog uitgewuifd door Donkey, de ezel van Babylon, en door…

P1111184… een sliert Babylonische eenden.

IMG_4480Vanavond hebben we het gemunt op Restaurant “Oude Wellington”.

IMG_4488Een gezellig restaurant. Met een gerenommeerde kok. Al steekt hij hier z’n tong uit naar ons. Er rest nog één plaatsje op het terras. Maar het is nogal winderig en we kiezen ervoor om toch maar binnen te zitten. Hilde kiest voor ossentong in tomatensaus. Ikzelf voor een sirloin met pepersaus. En we zijn allebei content over onze keuze.

IMG_4491Bij het verlaten van de keet hebben we nog een gezellige babbel met de “echte” kok van het restaurant. Leuke afsluiter om naar “Ons Stee” te trekken.

Een gedachte over “Dinsdag 26 Februari. Wellington en Babylonstoren in Simondium.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *