Zondag 24 Februari. Nog een dagje in de twee Riebeek’s.


IMG_4401Om 7 uur in de morgen is het reeds duidelijk dat we terug een mooie dag tegemoet gaan.

P1100831De uitleg indachtig, die we gisteren kregen van onze pompbediende, gaan we na het ontbijt op zoek naar de AGS kerk van Riebeek West. Vanop honderd meter schalt de muziek en het gezang door de open deur.

P1100832Als we achteraan in het kerkje komen komt er een persoon op ons afgestapt. Hij heet ons hartelijk welkom en nodigt ons uit plaats te nemen waar wij het best vinden. Alle gelovigen zijn rechtstaande aan het meezingen met de psalmen, en dit onder de leiding van een koppel voorzangers.

P1111007

AFM staat voor “Apostolic Faith Mission” (in het Afrikaans: “AGS – Apostoliese Geloof Sending”). De AFM bestaat sinds 1908 en is de eerste en grootste Pinkster kerk met 1,4 miljoen leden in Zuid-Afrika, en momenteel gevestigd in 29 landen van de wereld.

Unknown

De Pinksterbeweging  gelooft dat de geest van God voor een dynamisch en overwinnend leven doorgegeven wordt aan alle gelovigen. Het impliceert ook dat gelovigen het karakter, de liefde en de kracht van hun Heer, Jezus Christus, in hun dagelijks leven kunnen aantonen.

IMG_4388Het merendeel van de kerkgangers hier zijn zwarten of kleurlingen, maar er zijn ook wel enkele blanke koppels aanwezig. En kinderen van klein tot groot zijn er ook. De kleintjes mogen vrij rondlopen.

P1111004De hoofdpriester is een blanke. Wanneer hij na openingsgezangen aan de preek begint zijn we even goed voor enkele minuutjes minder dan één uur. Alles in het Afrikaans. Wij begrijpen dat het over de vijgenboom en zijn vruchten gaat.

P1100835Na die lange preek breekt de hemel nu helemaal open. The Lord wordt geprezen in lof en zang. Het kerkje davert op zijn fundamenten. De extase nabij…  Achteraf worden de personen die zich in de afgelopen week verdienstelijk hebben gemaakt naar voor geroepen en ook in de hemel geprezen.

P1111013Na bijna twee uur, en met die laatste huldiging eindigt de dienst van vandaag. Op de trappen van het kerkje wordt het een kluwen van jewelste om toch maar op de foto van die crazy Belgian men te staan.

IMG_1463En de crazy men mag er ook wel eens bij, samen met Die Bybel.

IMG_1465Intussen geniet de jeugd van al dat gedoe.

P1111019Nu terug naar Riebeek Kasteel voor de galerijtjes en de winkeltjes die gisteren gesloten waren.

P1111022In “The Gallery” vinden wij dit gezicht in mixed media toch wel een beetje eng. Vooral dat echt gebit maakt het een beetje vies.

IMG_4408Dat is al veel beter. Een foto van een echte aap.

P1111027En… overal SOLDEN.

IMG_1477Efkes uitblazen en een babbel met African Joe.

allesverloren-wine-estate-5670f8583b84d_mediumOp onze terugweg passeren we wijndomein “Allesverloren”.

P1111040Wijndomein “Allesverloren”. We hebben hier “Nietsverloren”, maar toch gaan we een kijkje nemen.

allesverloren-wine-tasting-Riebeeck-Kasteel-1“Allesverloren” beschikt over een prachtige degustatieruimte.

images        En ook nog een restaurant; “Pleasant Pheasant” of de plezante fazant.

IMG_4394Kelner Jan serveert ons elk een portie calamari met frietjes.

IMG_1486… en uiteraard een flesje Chenin Blanc “ALLESVERLOREN”

P1111038Bij het uitrijden van wijndomein  “Allesverloren” passeren we een grote weide waarin een kudde springbokken aan het grazen zijn.

P1111041Hilde bemerkt een jong veulen dat ofwel dood ligt, ofwel ligt te slapen. We kunnen er niet bij, want de weide is rondom rond afgezet met draad onder elektrische spanning. En we staan ook te ver af om een stokje of steentje te gooien. Van die afstand kunnen we ook niet zien of het al dan niet ademt. Na tien minuten staren hebben we het opgegeven. We zullen dus nooit weten of het lieve diertje al dan niet gestorven is.

IMG_4407En nu vlug de emoties gaan verdrinken in het mooie zwembad van Church Hills. Hilde roept dat het water 30° warm is. Wie kan daaraan weerstaan?

IMG_1489Zeker ik niet… Twee minuten later zit ik in het zwoele bad met I-Phone en al…

IMG_1488Hilde maakt zelfs een panoramafoto van deze exclusieve gebeurtenis.

aRond 19u30 vertrekken we terug richting Riebeek Kasteel, en als we aankomen bij “The Royal hotel” is het al goed aan het donkeren.

IMG_1508De receptioniste herkent ons direct, en ze roept iemand om ons plaats aan te wijzen. IMG_4412Chicken Ballotine. Chicken breast filled with a goat’s cheese and peppadew served on a wild mushroom, bacon and pea fricassee and homemade crispy gnocchi with a light goats cheese cream

Voor deze kip ballotine kiezen we vanavond. Maar we hadden beter één portie gedeeld. Alhoewel heel lekker moeten we alle twee bijna de helft op ons bord achterlaten. Zoals gewoonlijk geen dessert, geen koffie, en vlug naar huis. Want het is zondagavond; FaceTime avond.

P1111047Geen vijf minuten op de kamer, of daar komt de eerste oproep al.  Onze Mehdi en Julien. Alleen maar goed nieuws. Business marcheert, schoolresultaten Julien zijn zeer goed, en dit weekend hebben ze alle twee hun hockey wedstrijd gewonnen.

IMG_4422Als we nog met Mehdi in gesprek zijn op de I-Phone komt er al een oproep binnen van Caroline. Die nemen we dan maar op met de laptop. Ook hier alleen maar goed-nieuws-show. Het gaat goed met de kinderen, de vernieuwing aan de badkamer verloopt vlot. Gedurende de vernieuwing wonen ze in ons huis in de Jutestraat, en dat verloopt ook allemaal probleemloos.

IMG_4427Schoonzoon Bert komt ook nog in beeld om mij enkele suggesties door te spelen voor het oplossen van enkele computerproblemen waarmee ik de laatste dagen geplaagd word. Indien geen resultaat, dan morgen of overmorgen eens proberen te FaceTimen met kleinzoon Emile. We zien wel. Slaapwel allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *