Maandag 18 Februari. Uitstap naar Bloubergstrand.

FullSizeRender 58u30. De lucht boven Leeuwendal kleurt nog grijs, maar daar komt wel verandering in. Tegen 10u30 belt Jean-Paul taximan aan om ons naar hotel WESTIN te brengen. In de receptie van het hotel huren wij sinds jaar en dag (8 jaar nvdr) een wagen aan Kobus. Kobus is een manager bij Europcar en hij beheert een bureeltje in de Westin.

177932782Als wij eraan komen is Kobus nog in de weer met twee andere klanten, maar hij komt ons vlug in het oor fluisteren dat hij terug een zeer goede deal voor ons kon versieren.FullSizeRender 3Door de mooie gladiolen door merkt de Westin receptioniste Lisa dat we in de hall zitten. Prompt verlaat ze haar desk en komt tot bij ons gelopen.

P1100324Ze vindt het toch maar jammer dat we de twee laatste jaren niet meer in de Westin logeren. Maar als we een wagen komen huren bij Kobus zien we elkaar toch ook nog eens terug. En daar is ze ook al blij mee. Spontane juffer, die Lisa!

P1370147Intussen is Kobus klaar met de andere klanten. Ons dossier is in de kortste keren klaar. Van paspoort en rijbewijs heeft hij nog kopieën van vorige jaren. Terwijl we de waarborg regelen heeft hij al aan een medewerker opdracht gegeven om de wagen voor te rijden. Terug een Toyota, maar omdat we de komende weken maar met z’n tweeën zijn hebben we uiteraard voor een kleiner model ge-opteerd. Een spiksplinternieuwe witte Toyota Corolla. Kobus is fier als een gieter dat hij dit voor ons arrangeren. Het feit dat de wagen nieuw is neemt de controle op schade ook bijna een tijd in beslag. En weg zijn we…

P1100340Als voorzichtige proefrit hebben we besloten om een ritje naar Bloubergstrand te maken. Daar hebben we door de jaren heen een vriendschap opgebouwd met een mevrouw van een kunst- en juwelenwinkeltje, Studio 46. Hettie Wainwright is haar naam. Een groot gedeelte van de juweeltjes ontwerpt en fabriceert ze zelf. Sinds december 2016 is ze fiere Mama geworden van Felix. Het is al 12 uur voorbij als we aan Studio 46 aankomen en we besluiten 200 meter door te rijden naar “Ons Huisie”.

ons_huisie_15Ons Huisie is een leuk restaurant, aan de Atlantische Oceaan gelegen. Het huis heeft een geschiedenis van bijna tweehonderd jaar achter zich.

P1100338Onze nieuwe Toyota Corolla voor het terras van “Ons Huisie”.

1615-23698-header-1024x679“Ons Huisie” vanuit een andere hoek.

P1100332Het terras zit stampvol maar we worden toch vlot bediend van een mosselpotje (voor Hilde) en een combo van vis en calamares (voor mij). Lekker!

IMG_1138Binnen in het restaurant verwijst bijna alles naar de lange geschiedenis van van het vissershuis “Ons Huisie”. Bemerk de Tafelberg op de achtergrond van deze foto.

IMG_1136Ook de brievenbus die tegen de muur gemonteerd is liegt er niet om.

P1100327

We vinden het nog wat vroeg om naar Hettie en Studio 46 te trekken en maken eerst nog een wandeling langs een strandpad. Hier ook weer de Tafelberg in volle glorie.

P1100345Idyllische rustbank…

P1100331Mooi herdenkingskruis op de rotsen. Het kruis heeft een relatie met het gestrande schip welke we zagen op die oude foto in “Ons Huisie”.

P1100360De ijsjesman van Bloubergstrand.

P1100334De meeuw overschouwt de Atlantische Oceaan…

P1100349En dat doet deze leuke hond ook.

P1100357Komen daar eensklaps twee Bloubergse schonen uit het niets… Als ik ze opmerkzaam maak dat ze samen de Belgische vlag dragen proesten ze het uit.

P1100359Uiteraard hoeft hier ook een foto bij. En een tweede foto met Hilde. Voor een derde foto zijn ze een beetje twijfelachtig, en ik dring niet aan.

P1100353Het is nu hoogtijd om naar Hettie te trekken. De Studio 46 is gemakkelijk te vinden daar sinds jaar en dag een schilderij van de Oceaan gemaakt is op de muur van de ingang. Immers, de Mama van Hettie is schilderartieste en verzorgt twee halve dagen per week teken- en schilderlessen aan jong en oud.

P1100354Maar wat een tegenslag; Hettie is vandaag heel uitzonderlijk een dag afwezig. Mama zou er bijna om huilen. Waarom hebben jullie niet vooraf gebeld? Soit, gedane zaken nemen geen keer…  We maken een kleine rondgang in de studio en nemen afscheid. We stoppen Mama nog het geschenkje voor kleine Felix toe. Ze wil het slechts aannemen op voorwaarde dat we beloven het onmogelijke te doen om morgen, op de weg naar onze volgende bestemming, Paternoster, een kleine omweg te maken, en nog even terug binnen te wippen. Beloofd Mama.

P1100179Onze Toyota doet het goed, de chauffeur tot hiertoe ook. De TomTom vraagt of hij een omweg mag maken langs de Devos straat. Ik geloof TomTom niet , maar wat dacht je… Jawel, we rijden door de Devos straat. Ook dat verdient een foto.

IMG_4297Vanavond willen we ten volle genieten van Leeuwendal, want het is onze laatste avond hier. Hilde maakt nog een proviand wandelingetje en komt met lekkere hapjes naar huis. Leuke, rustige, gezellige avond. We krijgen nog een oproep van Hettie. Zij vindt het doodjammer dat we elkaar gemist hebben, en dringt ook aan dat we morgen zeker het omwegje langs Bloubergstrand maken. We zien wel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *