Ontwaken onder een stralende zon met zicht op de Drakensbergen van uit onze kamer. Omdat we nog niets van proviand in huis hebben begeven we ons naar Underberg om onze eerste inkopen te doen. De “Spar” is hier open 7 dagen op 7. Onderweg passeren we een Golf Hotel, en we gaan daar het ontbijt nemen. In de Spar hebben we keuze zat van alles wat je zich maar aan voeding kunt voorstellen. Europeser dan Europees. Met één uitzondering echter; alcoholische dranken. In Zuid-Afrika mag er de zondag geen alcohol verkocht worden, en welke dag zijn we vandaag?…. Jawel! We laten het niet aan ons hart komen, in de wetenschap dat er 2 flessen Poncraz (beste Zuidafrikaanse champagne) in de ijskast zitten. Wij hadden die meegebracht uit Ballito. Eentje ervan hebben we op de middag gekraakt, aangevuld met wat lekkere Spar-hapjes. Achteraf een lange wandeling rond de lake van ons domein. In de receptie hebben we voor maandag een reservatie gemaakt om met een 4×4 de Sani pass (hoogste berg in het Drakengebergte) te gaan overwinnen. Deze Sani pass moet hét hoogtepunt van deze toeristische streek zijn. In de vooravond genieten we van een prachtige zonsondergang op het terras van “The old hatchery”, en we laten ons hier ook vergasten op ’n één-gangen diner, een spies met het lekkerste van ’t lam. Heerlijk!