Zondag 8 januari 2017. De laatste Belgische loodjes…

Inderdaad, nu begint het echt te nijpen. Met de vries- ijzel en mistperikelen van de laatste dagen kijken we wel uit naar een Afrikaans zonnetje. Maar vooraf dienen hier nog heel wat katjes gegeseld. Gelukkig hebben we een opvang gevonden voor onze twee schildpadden, Nelson en Mandela. Die kunnen een tijdje onderdak krijgen bij goede Waregemse vrienden. Alhoewel ze beiden Afrikaanse roots hebben zijn ze toch heel blij dat ze onder de Waregemse klokkentoren kunnen blijven.

8-c

Alhoewel Onnozele Kindjes en Driekoningen reeds achter de rug zijn kreeg ik vandaag nog een mooi nieuwjaarsversje binnen. En omdat het zo mooi is mogen jullie er ook van genieten. Hierbij…

1-wensen-2017

Een gedachte over “Zondag 8 januari 2017. De laatste Belgische loodjes…”

  1. Schildpadsoep
    INGREDIENTEN 4 PERSONEN
    1 ui * 250 gram schildpadvlees * 50 gram boter * 1 1/5 liter runderbouillon * peper * zout * peterselie * 1 citroen.
    Bereidingswijze
    Verdeel het vlees in dunne reepjes, snipper de ui en bak het vlees samen met de uisnippers lichtbruin en gaar. Giet de runderbouilon er kokend bij en laat de soep ongeveer 10 minuten doorkoken. Maak de soep op smaak met peper en zout en maak ze af met fijngeknipte peterselie. Serveer de in schijfjes gesneden ontpitte citroen er apart bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *