Maandag 8 April. Een lange dag in Johannesburg, en afscheid aan de Sutterkes.

P1166354Laatste maal ontwaken op deze Afrikaanse reis. Het geeft een dubbel gevoel. Enerzijds blij om morgen terug in het familiaal nest terecht te komen. Maar anderzijds ook spijt dat deze lange drie maanden toch zo snel vervlogen zijn.

P1166360Paul heeft al zijn koffers en zijn leeuw mee als hij deze morgen naar het ontbijt komt.

P1166364Gisteren avond is hier een ganse crew van de regerende Zuid-Afrikaanse partij ANC neergestreken. Immers begin mei zijn er hier verkiezingen en nu willen ze enkele dagen hun partij en hun president Cyril Ramaphosa promoten in de streek van Johannesburg.

P1166369Er staan een tiental dergelijke Jeeps met verhoogde stoelen en geluidsinstallatie opgesteld op de parking.

IMG_3222Wij zijn uiteraard niet pro Ramaphosa, maar wat wil je?… als we de kans krijgen om even te poseren met een BV, dan kunnen we dit moeilijk afslaan.

 

IMG_3213Nog een laatste glaasje Sauvignon Blanc en enkele foto’s doorgeven. Deze middag rond 13 u landt Peggy met de kindershier in de airport van Johannesburg. Anderhalf uur later nemen ze samen met Paul en Nadine een vlucht naar Kaapstad.

P1166362De lift in naar de parking.

P1166363Nog een vijftal minuutjes wachten op de airport shuttle.

IMG_3215Het is zo ver. Nadine, Paul en de leeuw verlaten ons.

P1166365Inderdaad… met tranen in de ogen.

P1166368Daar gaan ze… Wij van onze kant moeten nog tot vannacht 2u50 wachten op onze vlucht naar Kigali in Ruanda. Dit worden de langste uren van de verlopen drie maanden. Gelukkig hebben we behoud van onze kamer kunnen bekomen. Tegen middernacht nemen we diezelfde shuttle naar de airport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *