Maandag 25 Februari. Van Riebeek West naar Wellington (38 km)

P1111055Nee nee, dit is niet een morgenwandeling langs het strand. Dit is de wand van onze slaapkamer waarvoor wij even poseren.

P1111054Hier willen we met onze voetjes in zee lopen, maar we botsen tegen de muur.

P1111057We verlaten vandaag “Church Hills” en onze vriendelijke gastheren Koen en Véronique. Dit verdient een korte fotosessie.

P1111060Wat hebben we hier weeral super momenten beleefd.

P1111062Misschien niet altijd ideaal voor de lijn. Inderdaad, hier in Zuid-Afrika gaat “De Lijn” nooit in staking.

P1111113Wij hebben slechts een veertigtal kilometer te gaan. Elke omweg, hoe klein ook,  is dus goed genoeg. Hier hebben we de afslag naar het kleine dorpje Hermon genomen. We rijden langs een spoorweg, en een imposante, doch verroeste spoorwegbrug.

P1111110Een prachtig kerkje, midden in nomansland. Weeral de deur op slot. Jammer.

P1111085Iets verder komen we in een verbeterde township. Een vijftal straatjes die stuk voor stuk doodlopen. Maar de jonge snaken hebben daar geen probleem mee.

P1111095Kleine zus vindt het leuk dat wij halt houden aan haar huisje…

P1111106Grote broer met hond en kat is precies niet zo enthousiast.

P1111072Hilde zet een drietal kereltjes een coureurspetje op het hoofd. Vanuit het huisje roept men ons om binnen te komen, want daar zijn nog enkele kinderen.

P1111078Er is er wel een snaak bij die panikeert bij het zien van een fototoestel. Tot groot jolijt van Oma.

P1111093We verlaten de wijk zoals we erin gekomen zijn.

P1111108In “God’s Woning” is er ook niemand thuis.

P1111064Gone with the wind…

P1111128Voor we het goed beseffen rijden we reeds Wellington binnen. Prachtige imposante kerk, maar ook op slot.

PnP WellingtonEerst een paar inkopen bij Pick n Pay. Een doosje kippenleverpastei en toastjes voor een eventuele thuismaaltijd. Ook wat pralines van Belgische chocolade.

P1111129Op 100 meter van de kerk ligt mijn lievelingswinkeltje van Wellington. “Elle” is een interieurwinkel met daarbij een afdeling stoffen (zowel meubel als gordijn) en een afdeling tapijten. En daarbij nog een cafetaria. De koffietafeltjes staan her en der verspreid tussen de interieurtoestanden.

P1111126Van meubel- en gordijnstoffen presenteren hebben ze hier wel een handje weg.

IMG_1520De eigenares is er vandaag niet, maar haar medewerkster heeft ons herkend en insinueert dat we elk jaar Belgische chocolade meebrachten naar hier. Voilà, daar gaat de helft van onze net gekochte chocolade al…

IMG_1518De beroepsmisvorming zit er nog altijd een beetje in. In de staalkamer ben ik meer dan een half uur zoet. Vooral de stalen van Belgotex, de Zuidafrikaanse afdeling van Beaulieu, trekken mijn aandacht.

IMG_1519Intussen schiet Hilde selfies in een verroeste spiegel.

P1111116We bestellen een quiche. Meer moet dat niet zijn voor vanmiddag.

P1111133Een beetje dichter bij huis passeren we een andere plezante afspanning; “Perfect Place”. Alleen al voor die fiets van “La Vita e Bella” zou je al stoppen.

IMG_1540En stoppen… dat doen we ook.

IMG_4428In “The perfect Place” is er van alles te vinden. Van oude bugt tot hedendaagse hebbedingetjes.

IMG_1535De keet hangt vol met spreuken en leuke gezegden.

P1111131En wij die dachten Afrikaans te begrijpen…

P1111130O.K. Nu hebben we het (bijna) beet.

b-b-ons-steeVan hieruit gaat het naar “Ons Stee”, de B&B van Belgische Peter en Anja. Net zoals in vorige jaren een aangename begroeting en een leuke babbel bij de welkomdrink. Bij die drink maken we ook kennis met Luc en Rita, een Belgisch koppel dat hier ook een tijdje verblijft. We krijgen kamer 4 toebedeeld, en Pieter is ons voor met het sjouwen van de koffers.

allesverloren-wine-estate-5670f8583b84d_mediumVoor deze avond heeft Anja ons een tafeltje gereserveerd in “The Grillroom” van het wijndomein Val du Charron.  De zon is aan het ondergaan,. In de korte weg naar Val du Charron doorkruisen we de indrukwekkende wijnroute. Na elke bocht verschijnt een nieuw meesterwerkje van de natuur.

IMG_4443Door die vele fotostops bereiken we met tien minuten vertraging het wijndomein.

KagisoOnze super kelner Kagiso staat liever niet op de foto. Uiteraard respecteer ik dat. Hij weet ons in te leiden in de kennis van het rundvlees, één van de specialiteiten van The Grill Room.

IMG_4467Hij verwijst naar het bord met alle mogelijke vleesvariaties. We kunnen kiezen tussen het vlees van runderen die met gras of met graan gevoederd werden. Ook over het aantal dagen dat het vlees geslacht werd kan men zijn keuze maken.

IMG_4459Hilde kiest voor filet américain van rund dat gevoederd werd met graan en dat 29 dagen geslacht is. (Grapje). Ikzelf hou het bij een lendensteak (sirloin) met frietjes. Daarbij een glaasje Chardonnay van het  plaatselijk domein Val du Charron.

P1111136Om 21 u 30 terug in onze B&B “Ons Stee”. Hilde kan zichzelf niet bedwingen om nog even in het water te wippen. Of ze nu niet goed zal slapen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *