Zondag 24 januari 2017. Een ganse dag Krugeren in Kruger Park.

We plannen vandaag een tocht door Kruger Park. Dit wil zeggen; vroeg uit de veren. Om 6 uur in de morgen staan we reeds aan de entry van de Crocodile bridge. We zijn niet de enigen  om aan te schuiven; op onze hoogte in een andere rij maken we kennis met een busje “Golden Ladies” Geen gewone dames als je’t mij vraagt.

P1290314Dit zijn dan een paar van de “Golden Ladies”.

De formaliteiten verlopen probleemloos, en enkele minuten later staan we midden in één van de mooiste wildparken van Afrika, zoniet van de wereld.P1290339Reeds na een tiental minuten ontdekt Nadine onze eerste trofee; een cheetah. Je zou bijna denken dat het prachtige dier voor ons poseert. Iets verderop staan verscheidene auto’s stil. Daar moet dus zeker iets te zien zijn.

P1290417Inderdaad… daar liggen een zestal leeuwen tot bijna op de baan.

P1290404Zo dichtbij de koning der dieren waren we nog nooit…

P1290376Stuk voor stuk prachtexemplaren.

P1290354Nog iets verderop komt plotseling een olifant uit het niets de baan opgestapt…

P1290349Een tweede exemplaar is ook op ons aan het afkomen…

P1290347En nog een, en nog een… Zo kruisen er een vijftal onze weg. En dit op enkele meters van onze wagen. Adembenemend mooi…

P1290319Twee gnou’s.

Intussen is het bijna 9 uur geworden en we bereiken het bushrestaurant Lawer Sabie. Hier kunnen we ontbijten. We zijn immers reeds een drietal uur onderweg en de maagjes laten stilaan van zich horen. Dienster Bomakele schotelt ons een heerlijk ontbijt voor. Met alles erop en eraan. En of het smaakt…  We worden op een gegeven moment onderbroken door een soort Jezus Christus figuur die komt informeren of we Westvlamingen zijn. Hijzelf, Maarten Ketels is afkomstig van Lendelede, maar werkt sinds enkele jaren voor een bedrijf in Amerika. Zijn vriendin, de Engelse Kimberly Marren leerde hij ook in de States kennen. Wanneer hij verneemt dat wij in Waregem wonen weet hij te vertellen dat hij in die mooie stad een tante heeft. In vogelvlucht op minder dan 100 meter van onze voordeur. Voilà se… de wereld is weeral een beetje verkleind.

P1290450Maarten en Kimberly… leuk koppeltje.

Voor we terug het bush intrekken willen de dames nog even door de shop slenteren. Postkaartjes (met frankeerzegels), een busje antimuggenspray en een plan van Krugerpark.

P1290454Postkaartjes kiezen…

P1290448Kleinzoon Julien is nu al te groot voor een knuffeldier… Of net niet?

P1290455Omdat de kassierster van de shop Caroline noemt wil ik er wel een foto van. Als ik erbij vertel dat onze dochter ook Caroline noemt gaat de juffrouw direct akkoord om even te poseren.

P1290458En nu terug het Krugerpark binnen. Binnen de kortste keren wordt ons het vervolg van National Geographic voorgeschoteld. Te beginnen met een baviaan op de takken van een dode boom.

P1290521Een giraffe van zeer dichtbij mag er ook nog altijd bij.

We zouden wel over twee paar ogen moeten beschikken. Fototoestellen, I-Pads en I-Phones klikken erop los dat het een plezier is. Paul beweert dat hij altijd de meeste dieren spot als hij met de “Vosjes” op toer is.

P1290504Een Afrikaanse ooievaar.

P1290572Een prachtexemplaar van een neushoorn ontbrak ook nog aan het lijstje.

P1290495En wat dacht je van deze prachtige ijsvogel…

We gaan danig op in het schouwspel en het draait reeds rond 15 uur als we aan lunchen denken. We rijden een paar kilometer het park uit naar Malelane. In Hamiltons restaurant laten we ons lekker verwennen.

P1290269Lekker nagenieten van alles wat we meegemaakt hebben.

Daarna trekken we opnieuw het park in, want we krijgen nog altijd niet genoeg van deze wondere dierenwereld.

P1290500Het spektakel blijft duren. Hier een mooie blauwe reiger.

P1290602Een dikke krokodil komt ook nog even groeten langs de oever van haar rivier, de “Crocodile River”.

De pret vermindert ietsje als Paul plots bemerkt dat de benzinewijzer reeds een stuk in “reserve” staat. Het worden lange twintig minuten vooraleer we met ingehouden adem uiteindelijk een pompstation bereiken. Oef…of is het Poef!

P1290605Ook nog even de uitgangsformaliteiten van Krugerpark.

Na de doorstane emoties rijden we in het schemerdonker huiswaarts en genieten  we ten huize “Sutterkes” nog een paar uurtjes na van onze mooie voorbije dag.

 

3 gedachtes over “Zondag 24 januari 2017. Een ganse dag Krugeren in Kruger Park.”

  1. Stuk voor stuk prachtige foto’s, proficiat Chris!
    Zo’n dagje “Krugeren” moet fantastisch zijn!
    Geniet nog van jullie mooie vakantie!
    Vele groeten, ook voor Hilde
    Hilde XXX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *