Zaterdag 21 januari 2017. Rustig dagje in en rond Marloth Park.

Reeds om 7 uur in de morgen is Paul al druk in de weer met het ontbijt. Een heerlijke fruitsalade, verse yoghurt en bereiding van eitjes naar ieders smaak. Als we de hoeveelheid peper en zout bemerken die Paul op zijn eitjes kipt dan zitten we toch wel efkes aan onze stoel genageld.

P1290278Paul’s omelet bereiding. Met de nodige specerijen.

Deze voormiddag hebben Paul en Nadine afspraak met een Hollands koppel in verband met de aanleg van een zwembad. Wij blijven rustig ter plaatse en kunnen ons meer dan onledig houden met het spotten van dieren op het domein.

P1290326Er loopt zelfs een wrattenzwijntje door onze tuin.

We krijgen van alles te zien. Ik wil ook een beetje bloggen, doch ineens loopt alles vast. Na veel zoeken krijg ik het bericht dat mijn data krediet opgebruikt is. Bijna niet te geloven; ik heb eergisteren voor 300 ZAR bijgetankt (ongeveer 20 €) Ze profiteren er hier ook nog geen klein beetje van. Hier in de omtrek is nergens data krediet te verkrijgen. Maar geluk bij een ongeluk; deze namiddag rijden we naar Komatiepoort om inkopen te doen, en daar is er een Vodacom shop.P1290319Er lopen waarachtig ook gnoe’s op ons domein.

Rond de middag zijn de Sutterkes terug, en de Hollandse vrienden springen ook nog binnen om hier het zwembad eens te bekijken. Peter en Carola, een symphatiek koppel. Rond 15u30 vertrekken we naar Komatiepoort, want het is zaterdag, en het zou kunnen dat de Vodacomshop om 16 uur sluit.En wat dacht je; de voordeur op slot en een vermelding dat ze op zaterdag om 13u30 sluiten. Wachten tot maandagmorgen 9 uur is de boodschap, en twee dagen zonder internet. Moet ook kunnen hé!

P1290297Omdat we hier nu toch zijn stellen de Sutterkes voor om ietsjes te gaan verorberen in het restaurant van de Kambako golfclub van Komatiepoort. Het is nog zeer vroeg voor het avonddinner, maar omdat we deze middag niets achter de kiezen hadden is het voor ons absoluut niet te vroeg.

P1290298Op de court van de golfclub zien we her en der diertjes lopen. Hopelijk berokkenen ze niet te veel schade aan die mooie grasvelden.

P1290292Zelfs mooie bosduifjes op de afsluiting.

Op het mooie terras laten we ons kingklip, chiken tower of steak serveren door Johan. En of het smaakt!

P1290322

Eenmaal terug thuis hebben we nog een lange babbel en bekijken we samen een paar filmpjes van ondergetekende. Filmpjes over… AFRIKA. Hoe kan het ook anders?

Een gedachte over “Zaterdag 21 januari 2017. Rustig dagje in en rond Marloth Park.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *