Maandag 16 en Dinsdag 17 januari 2017. Dagje Nelspruit en dagje zalig nietsen.

Zoals afgesproken gaan we vandaag onze papieren regelen en onze wagen omruilen bij First in Nelspruit. Een 70 kilometer te gaan over goede wegen. We kunnen het dus rustig aan doen. En First bevindt zich in de Internationale vlieghaven van Nelspruit. Gemakkelijk te vinden dus. We schrikken wel even op als bij op een paar honderd meter van het luchthavengebouw een kudde impala’s zien grazen in de berm van de hoofdweg. Mooi zicht!

17 impalaEen kudde impala’s naast de hoofdweg… niet gewoon…

De airport zelf is in verhouding met andere internationale luchthavens piepklein, doch zeer gezellig. Het hoofdgebouw doet koloniaal; de hoofdingang heeft zelfs een strooien dak.

23

De ontvangst bij First is nogal onpersoonlijk en koel. Wij hebben vooraf het nodige gedaan om zoveel mogelijk alle papieren te kopiëren en ik heb zelfs een USB stick bij met een twaalftal foto’s van het ongeval. Zij kunnen op hun computer niet aflezen van een stick, en ik moet die foto’s maar dan met mail versturen. Ze vragen juist nog om een schetsje te maken van de aanrijding. Een vervangwagen geven zit er ook al niet in, want ze hebben er momenteel geen ter beschikking. (terwijl hun parking vol staat, want wij moesten bij Hertz parkeren).

24

Alle plaatsjes bij First zijn volzet, maar een vervangwagen hebben ze blijkbaar niet…

Voilà, dat is het dan… Het antwoord op mijn vraag waarom wij 140 km hebben afgelegd blijven ze schuldig. Afrikaanse gedachten zijn soms ondoorgrondelijk, maar ik heb al geleerd mij daar niet meer in op te jagen. In Nelspruit stad hebben we een verkenningsritje gemaakt. Een beetje Vodacom krediet bijgetankt, want het internet slikt hier gulziger dan bij ons. Zeker als we beginnen met foto’s of filmpjes op te laden. In het toilet van een benzinestation staan we wel efkes verbaasd van het hyper design van het toilet.

22

Super design in het toilet van een benzinestation. Alhoewel… de bril ligt een biekie naast die pot.

Bij onze thuiskomst staat er weeral een zakje (bijna) warme popcorns op tafel, met een lief briefje. We worden morgenvroeg om 9u30 verwacht aan de lappa van het zwembad. Kwestie van met alle bewoners eens kennis te maken. En we moeten niet ontbeten hebben. De late namiddag en de avond blijven we rustig in ons Falcon Glen domein. Boekje lezen, e-mailtje sturen, beetje TV kijken. En het avondmaal wordt een broodjesmaal. Moet ook eens kunnen hé!  Dinsdagmorgen om 9u30 maken we bij de eersten onze opwachting aan het zwembad.

51

Maar binnen de kortste keren zijn bijna alle bewoners daar. Er staat een mooi buffet klaar met vele soorten broodjes en drankjes.

52

Iedereen begint voorzichtig te praten met iedereen, en na een tiental minuutjes zitten we midden een gezellige ambiance.  Een mooi initiatief van Bonita.

50BTegen het einde van de receptie heeft Hilde de regels van het schaakspel al bijna onder de knie.

Het draait al rond 11 uur vooraleer iedereen terug afzakt naar de chalets. Wij besluiten om de rest van de dag in Falcon Glen te blijven.

31

Hilde, de zon en een goed boek. Een ideale combinatie.

Hilde zit midden een spannend boek, en ikzelf heb mijn oog laten vallen op de tientallen nestjes van de Afrikaanse wevertjes. Afrikaanse gouden wevers zijn sociale vogel die leven in groepen.

26Ook het broeden doen deze wevers in groepsverband, elke man bouwt meerdere nesten die diverse poppen komen inspecteren als de grove bouw klaar is.

25Dit mannetje is een paar uur geleden aan een nestje begonnen.

De nesten worden aan een overhangende tak gehangen, bijna altijd boven het water. Als een pop een nest goedkeurt, bekleedt ze zelf het nest van binnen met fijnere grassen en haren.

33Vaak heeft één enkele man op deze manier 5 of soms wel 7 nesten tegelijk. Als hij ’s morgens vroeg aan een nest begint moet die tegen zonsondergang klaar zijn. Het zijn echte specialisten in het vlechten en het weven. Ik kan er uren naar staren. ‘k Heb er ook een kort filmpje van gemaakt. Als ik ermee op You Tube geraak geef ik langs deze weg de link wel door. Intussen heeft er ook nog een kameleon mijn pad gekruist, en die moet uiteraard ook op de gevoelige plaat.

32Deze kameleon kruiste ook mijn pad; een prachtexemplaar.

De avond brengen we door in ons knusse huis, met alle Belgisch Nieuws en zelfs “Thuis” op BVN.

 

Een gedachte over “Maandag 16 en Dinsdag 17 januari 2017. Dagje Nelspruit en dagje zalig nietsen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *