Donderdag 12 Januari 2017. Aankomst in Johannesburg.

6Om 12u30 (11u30 Belgische tijd) zet onze piloot de Airbus A330 aan wal in het 27° warme Johannesburg. Na het uitchecken hebben we onze huurwagen op te halen. Vooraf ook een Afrikaans telefoon- en datakaartje ophalen bij de Vodacom shop in de airport. Onze VW Vivo staat reeds een paar uurtjes op ons te wachten maar dat zijn ze gewend bij die maatschappijen. Het ziet er een aangenaam karretje uit. Met een supergrote kofferruimte. Alhoewel we van dat laatste niet veel zullen kunnen profiteren. Ons plan om de eerste veertien dagen van onze trip in het gezelschap van vriend Herman Declercq te kunnen doorbrengen is een vijftal dagen geleden gecanceld. Herman heeft enkele dagen geleden een verkeerde beweging gemaakt, en hierbij zijn meniscus gescheurd. Zonde toch… We hadden zo veel mooie plannen voor die twee komende weken. We wensen je een geslaagde operatie Herman, en duimen voor een spoedig herstel.

P1180686Een foto van Herman uit ons album van 2016 die nu wel héél toepasselijk is. Jy mag moed nie verlies Herman!

We verlaten de airport alleen met ons tweetjes en ons VW vivootje. Niet echter vooraleer een kiekje gemaakt te hebben bij een leeuw die daar toevallig in de exithall rondsnuffelde.

2En nu op weg naar Guesthouse Natanja in Littleton op een tiental kilometer van Pretoria. Een rit van een klein uurtje. We haspelen het traag af, want dat links rijden moet weeral een beetje wennen en zo vlug mogelijk een automatisme worden. “Natanja” betekent “Geschenk van God”. Maar de ontvangst en in het bijzonder onze gastvrouw Esther zijn alles behalve een geschenk.  De reservering hebben we met haar zoon Johan gedaan, en zij begrijpt er niet veel van. Maar gezien Johan momenteel niet aanwezig is stellen we voor om alle regelingen morgenvroeg met hem te regelen. Esther geeft nog mee dat we een fijn restaurant kunnen vinden voor vanavond op slechts een paar kilometer van Natanja.

11Omdat we vanmiddag niets achter onze kiezen hadden trekken we reeds om 18u30 naar “Crawdaddy’s”, en het is inderdaad een prima adresje. We beleven er een gezellige avond.

10De combo van scampi’s en calamari zijn heerlijk en de witte Chardonnay van Finlayson mag er ook best wezen. Tegen de klok van 21 uur trekken we moe maar voldaan naar ons “Geschenk van God”.

3 gedachtes over “Donderdag 12 Januari 2017. Aankomst in Johannesburg.”

  1. Ja dat eten ziet er goed uit en wat uw gastvrouw betreft inviteer die maar eens op de jok we zullen haar dan wel eens gastvrije manieren leren
    Herman

  2. Geloof het of niet, ook dit jaar deed koning Winter zijn intrede de dag na jullie vertrek….
    Geniet van het warme, zomerse ZA en van alle plaatselijke avonturen die jullie daar beleven!
    Blij dat jullie na de vermoeiende reis goed aangekomen zijn.
    Groetjes
    Caroline en Co

  3. Julien en ik zijn stikjaloers
    Julien kijkt al uit naar de foto’s en verhalen van de wilde dieren, hij vraagt zich af of dit wel zal lukken zonder hem als ideale gids in de wildparken …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *