Zondag 16 Februari 2020. Van Tulbagh naar Robertson (110 km)

P1199757Na het ontbijt en tegen 10u30 laten we de poort van Rijk’s hotel achter ons dichtdraaien.

P1199758Na een uurtje stoppen we in het leuke stadje Worcester.

Schermafbeelding 2020-02-18 om 22.02.26We zetten een stapje op het kerkplein. Een paar ogen vallen op het leuke restaurant “The Hussar grill”.

IMG_8751De kaart liegt er niet om. Het restaurant bestaat van 1965 en heeft in al die jaren een grote renommé opgebouwd.

IMG_8753We zijn vanavond bij de Belgische vrienden Luc Uyttenhove en zijn Hilde verwacht in Robertson. Daar serveert Hilde gerechtjes tot de sterren in het rond vliegen. Daarom gaan we het hier deze middag rustig houden. Eén voorschoteltje is meer dan voldoende.

IMG_8760Luc houdt het bij een (dikke) tomatensoep.

IMG_8761Ikzelf opteer voor kippenlevertjes. Hilde bestelt een krabcocktail en Dominique kiest voor een Ceasar salad.

IMG_8757Reeds denkend aan vanavond houden we het voor de drank bij spuitwater. En wat voor spuitwater?… “LA VIE DE LUC”. Daar kan onze Luc een puntje aan zuigen.

P1199761Verder op weg naar Robertson nemen we nog een stop bij “Het pompoenstalletje”

P1199776Zoveel pompoenen hebben we nog nooit gezien. Of jawel… verleden jaar op dezelfde plaats.

P1199782Om misselijk van te worden…

P1199771Ze liggen wel allemaal met veel smaak opgestapeld.

P1199774Hilde tracht haar assorti te maken met de pompoenen.

P1199763Misschien nemen ze er een paar mee naar Robertson. Uiteindelijk zien ze af van dat idee. We rijden dan maar door zonder pompoenen.

IMG_0275Misschien heeft deze kapoen er wel eentje verstopt ???

P1199783Tegen 16 u rijden we Robertson binnen bereiken we blindelings “Ballinderry” de B&B van Luc en Hilde Uyttenhove.

P1199787Als naar gewoonte is Hilde reeds druk in de weer met het diner van deze avond.

IMG_8764Luc vergast ons op een welkomstdrankje, Daarna is het tijd voor een paar uurtjes relax.

IMG_8771Om 19u30 mogen we dan aanschuiven aan tafel.

P1199790Voor de gelegenheid heeft Dominique zich een heel speciale coiffure laten zetten.

IMG_8775Als amuse krijgen we een carpaccio van struisvogel met rode biet. Het voorgerecht is een oosterse salade met ossehaas. Het hoofdgerecht een eendebout à la “coq au vin”. Meer moet dat niet zijn.

IMG_8776Toch nog een beetje meer; een dessertje bestaande uit bavarois met marsepein en passievrucht.

IMG_8778Na dit exquis diner komen Luc en Hilde nog even om onze ervaringen informeren. In volledige unanimiteit stemmen wij voor een bijkomende ster.

P1199791Het is zondagavond. Eerst een facetime met Caroline en Bert. Daarna nog eentje met zoon Mehdi en kleinzoon Julien. We zullen weeral goed slapen.