Na het ontbijt en tegen 10u30 laten we de poort van Rijk’s hotel achter ons dichtdraaien.
Na een uurtje stoppen we in het leuke stadje Worcester.
We zetten een stapje op het kerkplein. Een paar ogen vallen op het leuke restaurant “The Hussar grill”.
De kaart liegt er niet om. Het restaurant bestaat van 1965 en heeft in al die jaren een grote renommé opgebouwd.
We zijn vanavond bij de Belgische vrienden Luc Uyttenhove en zijn Hilde verwacht in Robertson. Daar serveert Hilde gerechtjes tot de sterren in het rond vliegen. Daarom gaan we het hier deze middag rustig houden. Eén voorschoteltje is meer dan voldoende.
Luc houdt het bij een (dikke) tomatensoep.
Ikzelf opteer voor kippenlevertjes. Hilde bestelt een krabcocktail en Dominique kiest voor een Ceasar salad.
Reeds denkend aan vanavond houden we het voor de drank bij spuitwater. En wat voor spuitwater?… “LA VIE DE LUC”. Daar kan onze Luc een puntje aan zuigen.
Verder op weg naar Robertson nemen we nog een stop bij “Het pompoenstalletje”
Zoveel pompoenen hebben we nog nooit gezien. Of jawel… verleden jaar op dezelfde plaats.
Ze liggen wel allemaal met veel smaak opgestapeld.
Hilde tracht haar assorti te maken met de pompoenen.
Misschien nemen ze er een paar mee naar Robertson. Uiteindelijk zien ze af van dat idee. We rijden dan maar door zonder pompoenen.
Misschien heeft deze kapoen er wel eentje verstopt ???
Tegen 16 u rijden we Robertson binnen bereiken we blindelings “Ballinderry” de B&B van Luc en Hilde Uyttenhove.
Als naar gewoonte is Hilde reeds druk in de weer met het diner van deze avond.
Luc vergast ons op een welkomstdrankje, Daarna is het tijd voor een paar uurtjes relax.
Om 19u30 mogen we dan aanschuiven aan tafel.
Voor de gelegenheid heeft Dominique zich een heel speciale coiffure laten zetten.
Als amuse krijgen we een carpaccio van struisvogel met rode biet. Het voorgerecht is een oosterse salade met ossehaas. Het hoofdgerecht een eendebout à la “coq au vin”. Meer moet dat niet zijn.
Toch nog een beetje meer; een dessertje bestaande uit bavarois met marsepein en passievrucht.
Na dit exquis diner komen Luc en Hilde nog even om onze ervaringen informeren. In volledige unanimiteit stemmen wij voor een bijkomende ster.
Het is zondagavond. Eerst een facetime met Caroline en Bert. Daarna nog eentje met zoon Mehdi en kleinzoon Julien. We zullen weeral goed slapen.